(Dobro)Susjedski odnosi

Kosovo: Sukob Srba i Albanaca oko šume

Došlo je do razmjene vatre između tridesetak Srba, koji su krenuli u sječu šume, i sedmorice čuvara, koje su angažirale kosovske institucije

U rejonu sela Banje, općina Zubin Potok i Istok na Kosovu i Metohiji, došlo je do pucnjave između grupe Srba i Albanaca.

'U poslijepodnevnim satima došlo je do razmjene vatre između tridesetak Srba, koji su krenuli u sječu šume, i sedmorice čuvara, koje su angažirale kosovske institucije', rekao je izvor blizak Euleksu.

Ovaj izvor navodi kako su pripadnici Kosovske policije, Euleksa i EUFOR-a, odmah krenuli na lice mjesta kako bi spriječili moguću eskalaciju sukoba.

Državni sekretar za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović potvrdio je Srni da je danas u 13.00 sati u rejonu sela Banje izbio sukob između šumara, zaposlenih u kosovskom Ministarstvu šumarstva i grupe Srba, koji su krenuli da sjeku šumu u svojim zabranima.

'Prema mojim informacijama, situacija se smirila, a na terenu se nalaze pripadnici Kfora, Euleksa i KPS-a', kaže Ivanović.

Glasnogovornik KPS-a na sjeveru Kosova, Besim Hoti, rekao je da policija još nema detaljno izvješće o točnim uzrocima incidenta, kao ni informacije o stradalima. Prema njegovim riječima, povod za incident najverovatnije je spor oko ilegalne sječe šume, zbog čega su u selo upućene specijalci KFOR.Komentiraj članak

Komentari