Publiconn

Korisnik ste EU fondova? Od sada imate i svoju društvenu mrežu

Pokrenuta je prva društvena mreža za korisnike EU fondova - Publiconn, namijenjena organizacijama javnog sektora i tvrtkama koje koriste fondove EU-a i drugih globalnih donatorskih agencija.

Predstavljanje nove društvene mreže održat će se 22. siječnja u prostoru Sveučilišta u Zagrebu pod pokroviteljstvom Zagrebačkog inkubatora poduzetništva(ZIP) u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu, priopćeno je iz Publiconna.

Samo dva mjeseca nakon osnivanja ZIP-a i odabira osam startup timova za rad u njihovom coworking prostoru, Publiconn prvi među odabranima službeno počinje s radom, navodi se u priopćenju.

Publiconn je društvena mreža bazirana na profilima organizacija, tvrtki i ustanova koja vam omogućava da pretražujete i dobijete informacije koje trebate u poslovanju. Za razliku od društvenih mreža namijenjenih razonodi, Publiconn spaja vašu organizaciju ili tvrtku, zaposlenike i ideje izravno s financijskim i drugim resursima potrebnim za ostvarenje vaših ciljeva i pronalazak partnera i suradnika.

U priopćenju se opisuje i što zapravo nudi Publiconn. Kako se navodi, kao rješenje nametnula se ideja tzv. organizacijskog Facebooka: društveno-poslovne mreže bazirane na profilima organizacija koja osim same suradničke platforme korisnicima nudi i instant natječajne alerte (fundingalerts).

Osim samog umrežavanja i izravnog, selektivnog i strukturiranog pristupa informacijama o natječajima, Publiconn olakšava komunikaciju, suradnju i partnerstva organizacija na zajedničkim projektima, stoji u priopćenju. Preko ove mreže organizacije se povezuju s privatnim sektorom i mogu dobivati ponude te pronaći dobavljače za radove, usluge i robu potrebnu za provedbu određenog  projekta.

Publiconn nudi mogućnost brze i jednostavne registracije organizacije na mrežu, pretraživanje profila drugih organizacija iz istog ili drugih sektora po različitim kriterijima, uspostavu instant kontakta, primanje kontekstualiziranih obavijesti o natječajima EU, pregled organizacija koje već traže partnere za određeni natječaj, komunikacijski prostor, platformu za zajednički razvoj projektnih aplikacija, prostor za oglašavanje natječaja za nabavu (opreme, usluga, radova), mogućnost davanja i/ili dobivanja preporuka, oglašavanja aktivnosti, mogućnost dijeljenja publikacija i drugih materijala s ciljem povećanja vidljivosti aktivnosti projekta i dijeljenja znanja i iskustva nastalog provedbom određenih projekata.

Publiconn omogućava korisnicima i sklapanje partnerstva i razmjenu informacija na međunarodnoj i međusektorskoj razini te osnivanje zatvorenih i otvorenih pod-platformi  za grupe organizacija ili njihove mreže kako bi se olakšala komunikacija i razmjena sadržaja.

Komentiraj članak

Komentari