Kazalište Marina Držića

Koncerti, gostovanja i predstave za djecu i mlade u teatru! (FOTO)

Bogat program u Kazalištu Marina Držića u predblagdansko vrijeme nudi za svakoga ponešto!

U nizu najava ovog vikenda se ističu dva koncerta kojima će KMD biti domaćin, a riječ je o Linđovom tradicionalnom nastupu 13. prosinca za Sv. Luciju te koncert DSO 15. prosinca povodom obilježavanja Orlandove godine s početkom u 19:30h (za koji su ulaznice 0kn i preuzimaju se na blagajni kazališta).

Najveća ovotjedna poslastica za najmlađe je izvedba omiljene lutkarske predstave braće Grimm - "Ivica i Marica" koju će 14. prosinca u 17h izvesti kulturno društvo Aster u režiji Izmire Brautović prema adapataciji Sonje Karamehmedović! Predstava je namijenjena djeci starijoj od pet godina, a govori o teškoćama svakodnevnog života sirotinje i surovim odnosima koji mogu zavladati ljudima, na način svojstven bajkama ulijeva životnu hrabrost i pokazuje da je uspjeh uvjetovan vlastitim, aktivnim, pronicljivim, smjelim i inicijativnim djelovanjem.

U idućem tjednu kazalište nastavlja sa edukativnim programom za djecu i mlade, tako već 19. prosinca na Veliku scenu stupa Ogledni sat dramskog studija KMD-a pod vodstvom mentora Edija Jerteca. Za sami kraj godine 22. prosinca u goste stiže CNP Podgorica s izvedbom kultnog Ekvinocija u režiji Ivice Kunčevića prema tekstu Iva Vojnovića.

Komentiraj članak

Komentari