Međunarodna konferencija

'Kompetentnost laboratorija 2011.' u Cavtatu

Četvrta međunarodna konferencija „Kompetentnost laboratorija 2011.“, u organizaciji Crolab-a, održat će se od 12. do 15. listopada 2011. u Hotelu Croatia u Cavtatu.

Crolab je osnovan 2003. kao udruživanje laboratorija Hrvatske, a u interesu unapređenja sustava kvalitete svakog pojedinog laboratorija i lakšeg pridruživanja europskom tržištu korištenjem zajedničkih resursa i potencijala.

Na konferenciji će sudjelovati zaposlenici različitih ministarstava, agencija, fakulteta i laboratorija. Oni će u svojim izlaganjima objasniti aktualne probleme vezane uz akreditacije, norme, zakonodavstvo i inspekcije. Posebno će biti zanimljiva predavanja struke vezana uz organizaciju laboratorija na putu u Europsku uniju.

Također, prvi put u Hrvatskoj gosti su i članovi EUROLAB-a, europskog udruženja laboratorija. Predsjednik EUROLABa  dr. sc. Jiri Sobola i predsjednik EUROCHEMA dr. sc. Miloslav Suhanek održat će plenarna predavanja i dati smjernice za uključivanje laboratorija na EU tržište. Savjetovanje će biti jedinstveno mjesto otvoreno za diskusije različitih struka, izmjenu ideja, adresa i iskustva.

Komentiraj članak

Komentari