Veliki iznosi

Koliko Instagram zvijezde stvarno zarađuju po jednoj objavi?

Instagram svojim objavama svakodnevno pune mnogobrojni influenceri i blogeri čije profile prati i po nekoliko milijuna ljudi. Tim objavama zarađuju visoke svote novca, a u nedavnom ispitivanju otkriveno je ono što zanima mnoge - o kojim je iznosima zapravo riječ?

Prema UK Bloggers Survey 2019 anketi koju su proveli sveučilište iz Canterburyja i tvrtka za odnose s javnošću Vuelio, prosječan influencer na jednoj sponzoriranoj objavi može zaraditi između 100 i 1000 funti, odnosno od 868 do 8680 kuna. Taj faktor određuje broj ljudi koji ih prati i proizvod ili usluga koju reklamiraju, prenosi Index.

Stručnjaci su dokazali da je najpopularniji iznos koji Instagram zvijezde traže 250 funti, to jest 2170 kuna.

Istraživanje je provedeno da bi se uvidjelo kako britanski influenceri, PR stručnjaci i blogeri mijenjaju društvo, kojim se temama bave te koliko se njihova uloga i utjecaj mijenjaju.

 

Dokazano je i da je u 2018. godini broj "profesionalnih blogera" znatno porastao, kao i broj onih kojima je to primaran izvor prihoda. Također, anketa kaže da su profesionalni blogeri najčešće žene koje pokrivaju teme s područja mode, ljepote, putovanja, kulinarstva, roditeljstva i lifestylea.

No, koliko je potrebno uložiti u taj posao? 30 posto ispitanika provodi više od 30 sati tjedno radeći na svom sadržaju i budućim objavama, a njihove profile mjesečno prati sve veći broj različitih korisnika. Usprkos tome, gotovo više od polovine ispitanika izjavili su kako rade prema onoj "manje je više" pa sadržaj objavljuju jednom tjedno.

Komentiraj članak

Komentari