Ispred crkve sv. Vlaha

Klapa Ragusa: Veliki slavljenički koncert za 40 godina

Klapa Ragusa ove godine obilježava 40 godina uspješnog rada, a ovu će veliku obljetnicu proslaviti koncertom ispred crkve sv. Vlaha u petak. Besplatne ulaznice za obljetnički koncert mogu se preuzeti od srijede 28. lipnja, u festivalskoj palači Dubrovačkih ljetnih igara svaki dan od 10 do 18 sati, pa sve do isteka zaliha.

Klapa Ragusa osnovana je u srpnju 1977. godine. Tijekom četrdeset godina svog uspješnog rada klapa djeluje kao osebujan ansambl klapskog pjevanja. Gradeći svoj stil na sintezi dubrovačko – dalmatinske tradicije i unošenjem elemenata moderne interpretacije, postala je prepoznatljiva i izvan svog grada.

Kao krunu svoga rada, prošle godine, klapa Ragusa i umjetnički voditelj klape Đuro Bratičević dobili su vrijedna priznanja - nagrađeni su s čak dva Porina. Porina u kategoriji albuma godine pop-folklorne glazbe dobili su za album Na Stradunu – Antologija, a voditelj klape Đuro Bratičević nagrađen je Porinom za glazbenu produkciju.

Veliki obljetnički koncert za svojih 40 godina, klapa Ragusa održat će 7. srpnja ispred crkve sv. Vlaha  s početkom u 21 sat.Komentiraj članak

Komentari