Dubrovačke ljetne igre

Kineski violinistički čarobnjak sutra u Kneževu dvoru

Kineski violinist svjetskog glasa Ning Feng i pijanist Thomas Hoppe nastupit će u sklopu glazbenog programa 63. Dubrovačkih ljetnih igara u četvrtak, 9. kolovoza u 21:30 sati u atriju Kneževa dvora.

Rođen u Kini, školovan na Kraljevskoj glazbenoj akademiji u Londonu, Ning Feng se kao umjetnik zadivljujuće muzikalnosti i vrhunske tehnike brzo probio u samo središte violinističkog zvjezdanog neba. Dobitnik je mnogih uglednih nagrada i održava brojne recitale i koncerte diljem svijeta. Thomas Hoppe njemački je pijanist koji je ugled stekao korepetirajući brojnim instrumentalistima i pjevačima, a na 55. Igrama je nastupio uz violinista Stefana Milenkovicha.

Na programu recitala u Dvoru su Beethovenova Prva sonata za violinu u D-duru koja se ubraja među najduhovitija i najiskričavija djela ovog skladatelja, zatim Četiri romantične skladbe Antonína Dvořáka te Talijanska suita Igora Stravinskog. U drugom dijelu koncerta bit će izveden izbor od osam, od ukupno 24 preludija za violinu i klavir Dmitrija Šostakoviča, zatim Souvenir d`un lieu cher Petra Iljiča Čajkovskog, skladba Sjećanje na drago mjesto koju je autor posvetio prekrasnom imanju svoje bogate prijateljice. Koncert će zaključiti virtuozni Paganinijeve I tanti palpiti, varijacije nastale prema ariji Di tanti palpiti iz Rosssinijeve opere Tancredi.

Ulaznice za recital „kineskog violinističkog čarobnjaka“ dostupne su online na dubrovnik-festival.hr te u prodajnim uredima u Festivalskoj palači i na Stradunu po cijenama od 100, 125, 150, 200, 250, 300 i 400 kn.


Komentiraj članak

Komentari