REALITY ZVIJEZDA

KIM KARDASHIAN U SUZAMA Prijeti joj neizlječiva bolest

Najpoznatija američka reality zvijezda Kim Kardashian već danima se žali na otečenost i bolove u zglobovima pa je odlučila izvaditi krv kako bi otkrila uzrok problema. No, nije se nadala da će rezultati pokazati da je pozitivna na lupus, jednu od najneugodnijih autoimunih bolesti, piše Gloria.

Kim Kardashian (38) već je nekoliko puta spomenula kako se dugi niz godina bori sa zdravstvenim problemima, od psorijaze do rizičnih trudnoća. No, ni tu nije kraj problemima za Kim. U novoj epizodi showa "Keeping Up With The Kardashians", otkrila je da su joj zglobovi već danima bolni i otečeni te da je jako umorna. " U posljednje me vrijeme bole zglobovi, ali na drukčiji način nego prije. Kao da me boli duboko u kostima", rekla je Kim.

Nakon što je izvadila krv i prošla nekoliko pretraga, liječnik Daniel Wallace telefonom joj je javio lošu vijest. "Tvoja antitijela su pozitivna na lupus i reumatoidni artritis", rekao je, dodavši da Kim ima tipične simptome za ove dvije bolesti. Reality zvijezda briznula je u plač, no Wallace ju je pokušao umiriti riječima da sami nalazi krvi nisu dovoljni kako bi se potvrdila bilo koja bolest te da testovi ponekad daju lažne pozitivne rezultate.

Inače, lupus je autoimuna bolest u kojoj imunološki sustav postaje hiperaktivan i počne napadati zdravo tkivo, misleći da napada antigene. Kod lupusa postoje različiti simptomi, no najčešći su upale, oticanje zglobova i oštećenja bubrega, srca, pluća i kože.

"Znate, takve stvari vam se uvuku u glavu i počnete razmišljati o najgorim mogućim ishodima. Dakle, sljedećih nekoliko dana bit će stvarno pakao živjeti jer ću se stalno pitati što imam i kako to riješiti", priznala je Kim. Njezine sestre Khloe i Kylie i majka Kris pružile su joj podršku, rekavši da svi zajedno moraju razmišljati pozitivno i ne paničariti dok se ne sazna točna dijagnoza.

 
 
 

Komentiraj članak

Komentari