TALENTIRANA

KĆI HRVATSKE PREDSJEDNICE STUDIRAT ĆE U INOZEMSTVU Katarina Kitarović odlazi na Harvard

Kćer hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović od jeseni postaje studentica Harvarda. Naime, kako doznaje RTL, 18-godišnja Katarina Kitarović primljena je na četiri najveća svjetska sveučilišta na koja je aplicirala, S.A.T. test riješila je među najboljim studentima na svijetu, ali je na kraju izabrala Harvard na kojemu će službena objava biti 1. lipnja.

Inače, Katarina Kitarović postizala je vrhunske rezultate kao klizačica. Kao učenica 4. razreda Međunarodnog IB programa XV. Gimnazije u Zagrebu (MIOC) postizala je izvrsne uspjehe, ima odlične ocjene te pohađa i posebne mentorske programe matematike i spisateljstva.

Kako piše RTL, za Katarinu Kitarović rijetko smo čuli u mandatu predsjednice, a to je bila njena želja i želja njenih roditelja. Navode kako su Katarini Kitarović ponuđene stipendije na svim sveučilištima te kako se nakon studija planira vratiti u Hrvatsku.
Ostaje vidjeti hoće li se zaista i vratiti, ali sada je jasno kako na Zagrebačkom sveučilištu, koje nije među najboljih tisuću na svijetu neće studirati.

Komentiraj članak

Komentari