Kriminal u Atlasu?

Kaznena prijava protiv Pave Župan Rusković

Nevladina udruga koja se potpisala "NGO No Corruption" iz Zagreba tvrdi kako je podnijela kaznenu prijavu protiv bivših čelnika Atlasa te sadašnjih od Adriatica.neta i Privredne banke Zagreb d.d.

Podnesena je zbog kaznenog djela zloupotrebe položaja i ovlasti, a na popisu odgovornih osoba je i Pave Župan Rusković, bivša predsjednica Uprave Atlasa d.d.

U pismu koje su iz Udruge uputili na adrese niza redakcija navodi se kako je ovo "jedna od prvih kaznenih prijava u našoj zemlji na temelju novog Zakona o nezastarjevanju kriminala u pretvorbi, predana jednoj od institucija kaznenoga gonjenja RH“.

U pismu je priložena kaznena prijava protiv Konstatin Rešetara, bivšeg predsjednika Uprave Atlas Airtrursa, Milice Šimunović i Lajče Perušića, oboje bivših članova  Uprave, te Filipa Vučaka kojega nazizivaju „četvrti tajni ortak Uprave Atlas Airtoursa“, zatim Marka Vojkovića bivšega predsjednika Uprave Adriatica.neta, Boža Prke, predsjednika Uprave PBZ d.d. i Pave Župan Rusković bivše predsjednice Uprave Atlasa.

Njih se tereti, između ostalog “zbog kaznenoga djela zlouporabe položaja i ovlasti iz članka 337 i udruživanja u zločinačku organizaciju iz čl 33 KZ, a sve sukladno prošlogodišnjim promjenama Ustava RH te stupanjem na snagu Zakona o nezastarjevanju kaznenih dijela ratnoga profiterstva i kaznenih dijela iz pretvorbe i privatizacije od 2.lipnja 2011.“

"Nemam pojma ništa, niti sam išta zaprimila, zaista ne znam o čemu se tu radi, ma bolje da ništa ne komentiram", rekla je za PortalOko Pave Župan Rusković.
 

Komentiraj članak

Komentari