Zbog poreznog duga od 880.000 kuna

KAOS U SENJU: Poreznici zbog duga zatvaraju hotel pun gostiju! Osoblje ih traži po gradu da izađu iz hotela!

Zbog poreznog duga od 880 tisuća kuna Porezna uprava, područni ured Gospić, zapečatila je danas hotel Libra na rivi u Senju u vlasništvu tvrtke Mališa d.o.o. Hotel je popunjen u 39 od 40 soba te u njemu boravi 66 gostiju, a do 15 sati oni moraju napustiti sobe.


U poslijepodnevnim satima pojavila se informacija kako će hotel već danas biti otpečaćen. Vlasnika hotela nije bilo , a zastupao ga je odvjetnički tim na čelu sa odvjetnikom Velimirom Došenom.

- Odgovorno tvrdim da nema hotela u Hrvatskoj koji nije dužan nekakav iznos, ali ovo je prvi slučaj da se zatvara hotel u samoj sezoni pun stranih gostiju, Talijana, Nijemaca, Čeha… Smatram da je naredba o zatvaranju hotela donesena na nezakonit način, tvrdi odvjetnik za Novi list.

 - Ovo nije kafić nego hotel u kojem je 66 gostiju, pune terase….Ljudi su se danas zgražali. O svemu ćemo obavijestiti ministra turizma i Hrvatsku turističku zajednicu.

Gosti hotela sada se moraju snaći, jer drugog hotela u Senju nema.
Poreznici su naredbu da će hotel biti zatvoren danas ujutro ostavili na recepciji hotela jučer, a iako je opunomoćenik tvrtke Mališa d.o.o., odvjetnik Velimir Došen, u zakonskom roku uložio prigovor na prijašnji zapisnik kojim je utvrđeno dugovanje, poreznici su naredbu proveli bez odgode.

Traže goste po Senju da im kažu kako moraju otići do 15 sati

U trenutku pečaćenja, terasa kafića hotela bila je puna gostiju, a osoblje hotela pokušava pronaći goste hotela koji su na kupanju ili u šetnji Senjem kako bi ih obavijestilo da do 15 sati moraju napustiti hotel.

Kako je rekao Došen, ovo je prvi slučaj zatvaranja hotela na Jadranu u jeku turističke sezone i tvrdi da je jutros u Poreznoj upravi u Gospiću predloženo da se pola duga od 440 tisuća kuna uplati u roku 8 dana kako ne bi došlo do zatvaranja hotela, no za to nije bilo sluha.

Sljedećih dana najavljen dolazak novih gostiju

Inače, u hotelu je najavljen dolazak i novih gostiju sljedećih dana, jer je u Senju počela najpoznatija ljetna turistička manifestacija Senjski karneval.

Komentiraj članak

Komentari