Problemi

'KAO DA ŽIVIMO NA AUTOCESTI' Stanari u blizini hotela Rixos žale se na nesnosnu buku

Nešto više od 30 obitelji koje žive na dijelu Ulice Iva Vojnovića, Kotorske, te dio Montovjerne do hotela Lero i oni kod hotela Rixos Premium Dubrovnik, bivšeg Libertas, obratili su nam se zbog problema koji imaju.

Prema riječima jednog od stanara koji se požalio Portalu Oku, stanovnici s ovog područja imaju problema s prevelikom razinom buke zbog rashladnih uređaja koje je ugradio nedavno renovirano hotel Rixos Premium.

"Ovaj problem smo imali i prije, ali kako je ove godine hotel renoviran čini nam se da su stavili nove klime koje su jako bučne. Provjerili smo o kojim klimama je riječ te utvrdili kako se radi o industrijskim klimama marke Daikin koje su znatno jeftinije nego urbane klime, a one su znatno tiše. Ovo je zaista ogroman problem za sve nas koji živimo na tom području jer je osjećaj kao živimo na autocesti", opisuje naš čitatelj buku koja prema njegovim riječima podsjeća na prolazak autobusa.

Stanovnici su kontaktirali tehničkog direktora hotela Rixos, a on im je obećao rješenje problema, no do danas, prema riječima čitatelja, nije se ništa riješilo. Stanovnici su slučaj prijavili Sanitarnoj inspekciji te se očekuje i njihova provjera, a naveli su podatke buke koje su oni dobili mjereći svojim uređajima.

Tako je prema riječima čitatelja, buka tijekom dana preko 80 db, a zakonski je 55, dok je noću zabilježeno 58 db. Inače je, pojašnjava čitatelj čiji su podaci poznati redakciji, maksimalna buka rijekom dana 55 db.

"Nije čak toliko problem buka od ventilacije nego taj čudan zvuk koji se stalno spušta pa diže i imate osjećaj da prolaze kamioni", zaključio je ogorčeni Dubrovčanin koji uz svoje susjede nema mira zbog buke rashladnih uređaja iz hotela Rixos Premium Dubrovnik.

Komentiraj članak

Komentari