HAC

Kalmeta na suđenju: Zašto bih ja bio odgovoran za kriminal u svom ministarstvu?

Ispitivanjem Božidara Kalmete i Zdravka Livakovića koji su zanijekali svu odgovornost za izvlačenje 20 milijuna kuna iz HAC-a, u srijedu je na Županijskom sudu nastavljeno suđenje bivšem ministru i njegovim suradnicima za izvlačenje novca iz cestarskih poduzeća i štetu ministarstvu prometa naručivanjem promotivnog filma 'Prometna renesansa Hrvatske

Odgovarajući na pitanja sutkinje Gordane Mihele Grahovac, Kalmeta je izjavio kako nije znao ništa o kooperantskim tvrtkama koje su radile na izgradnji prometnica ni zašto su se pojedini poslovi dobivali javnim natječajem, a neki izravnom pogodbom. "Tko bi sve to mogao pratiti. Da sam znao za izvlačenje novca, prvi bih to prijavio", odgovorio je Kalmeta na upit sutkinje kako je moguće da kao resorni ministar ne zna plaćanje troškova za nepostojeće radove.

Sutkinju je zanimalo i kako nije znao što mu rade najbliži suradnici te je su li do njega došle glasine o malverzacijama. Kalmeta je izjavio da je za "sve doznao nakon što je pukla afera oko Hrvatske gospodarske komore".

Upitan je li kontaktirao Livakovića nakon što se doznalo za izvlačenje novca, Kalmeta je kazao: "Nisam, što ću ga zvati".

"Što ja imam s tim? Ne želim preuzimati odgovornost za nešto sa čim nemam veze. Pa i u drugim se ministarstvima kralo pa ministre u to nisu uvlačili. Zašto bih ja trebao biti odgovoran za kriminal u svom ministarstvu? Ako je netko krao, neka odgovara", izjavio je Kalmeta, piše N1. 

Komentiraj članak

Komentari