Zdravlje

Kako potrošiti kalorije dok sjedite na poslu?

Svi znamo da u današnje vrijeme ne postoje 'idealni uvjeti', ali ovih nekoliko savjeta može vam pomoći da sagorite kalorije čak i dok ste na poslu. Pretpostavimo za stolom, ispred računala, u uredu...

Stežite trbušne mišiće
Trbušnjaci su sjajni, ali oni nisu jedina vježba koja će pomoći vašim trbušnim mišićima. Stegnite trbušne mišiće kao da će vas neko upravo poškakljati po trbuhu. Zadržite ih tako nekoliko sekundi, opustite se i ponovite vježbu 10 puta.

Druga dobra vježba za donji dio trbuha jest da dignete stopala nekoliko centimetara od poda, ispružite ih i vratite u isti položaj, pa spustite na pod.

Zaplešite
Ako vam nije neugodno zbog čudnih pogleda upućenih u vašem smjeru, ovo je zabavna vježba. Mislite (ili slušajte, ako možete) na neku plesnu melodiju i zavrtite glavom, podižite i spuštajte ramena i jednostavno se prepustite ritmu, a sve dok sjedite na mjestu. Ne samo što ćete trošiti kalorije, nego ćete biti i bolje raspoloženi.

Zategnite noge
Ispružite noge sve dok ne budu paralelno postavljenje s podom i usredotočite se na zatezanje kvadricepsa (prednjih mišića na bedrima). Ostavite noge tako zategnute nekoliko sekundi, a zatim ih polako vratite na pod i odmah ponovite vježbu. Za postizanje većeg otpora, stavite jednu nogu preko gležnja druge, kako biste dodali težinu dok izravnavate nogu.

Budite nemirni (ali ne i nervozni)
Lupkajte nogama o pod, vrtite se na stolici i pokrećite se što više bez dizanja: tako možete potrošiti i do 100 kalorija na dan.

Komentiraj članak

Komentari