Kako je pala mafijaška banda iz krvavog rata s Mamićem

Skupili su novac u manje od tri godine i osjetili se tako moćni da su ih stali koristiti u akcijama pritiska na ljude oko šefa Dinama, piše Express.hr

Da bivši policajac Đorđe Vuletić Đoko u ožujku nije primijetio da su ga, dok je pratio i pripremao napad na bivšeg predsjednika uprave Dinama Igora Kodžomana snimile nadzorne kamere, policija bi morala rješavati još jedan napad na ljude iz Dinama. Tomislav Sabljo i Đorđe Vuletić, koji su s Tomislavom Sučićem osumnjičeni da su organizatori prošli tjedan razbijenog zločinačkog udruženja, od 20. do 27. ožujka 2019. pratili su Kodžomana kako bi pripremili napad na njega. Za petama su mu bili po cijele dane, od jutra, dok je dijete vodio u školu, pa preko odlaska na posao do povratka doma. 

Pomno su tražili trenutak u kojem bi ga bilo najlakše napasti bez najmanje rizika za napadače. Za premlaćivanja bivšeg šefa uprave Dinama Kodžomana dvojac je angažirao Josipa Devčića i Sinišu Žalca, sumnjaju istražitelji. Njima su naredili da ga teško ozlijede te su ga i oni počeli pratiti. Odustali su kad je Vuletić primijetio da su ga snimile nadzorne kamere. Tko je i zbog čega naručio Kodžomanovo premlaćivanje, istražitelji tek trebaju utvrditi. Sabljo se 6. prosinca 2017. oko 3 sata u svojemu Mercedesu S63 AMG dovezao do Rujanske u Zagrebu u izviđanje. Kad je utvrdio da se na parkiralištu nalazi VW Golf 4 šefa sigurnosti Dinama Krešimira Antolića, oko 5.30 sati se vratio dovezavši za sada nepoznatog muškarca, koji je vozilo zapalio. 

Osim po narudžbi, aute su palili i da bi se nekome osvetili 
Mercedes koji je koristio ima SIM karticu, iz čije je analize vidljivo da je u spomenutom trenutku bio u Rujanskoj, što je dovelo do toga da Sabljo bude osumnjičen da je angažirao čovjeka i pomogao mu nakon paleža Antolićeva automobila. Što je motiv i tko je naručitelj tog paleža, zasad se ne zna i možda će se utvrditi predstojećom istragom. 

Istražitelji još nisu otkrili niti tko je premlatio trenera Dinama Marija Cvitanovića niti tko je u Hercegovini iz zasjede pucao u Zdravka Mamića i lakše ga ranio. Zasad s tim napadima ne povezuju Tomislava Sablju, Tomislava Sučića i Đorđa Vuletića - organizatore zločinačkog udruženja koje je prošli tjedan završilo iza rešetaka. Osim po narudžbi, aute su palili i da bi se nekome osvetili. Sve su to policajci do u detalja saznali jer su u njihove automobile postavili "bubice". Pogotovo su pričljivi bili Tomislav Sabljo u svome Mercedesu S AMG i Sučić u BMW "sedmici". Sumnja se da su, osim Antolićeva vozila, početkom 2018. zapalili vozilo Marka Z., redara u klubu Sokol. 

Sablju sumnjiče da je paljevinu organizirao jer ga je jednom prilikom redar izbacio iz kluba. Pravosudnom policajcu Alenu M., kojeg je i osobno pratio, Sabljo je dao zapaliti auto jer mu, snimili su policajci Sabljino objašnjenje, dok je bio u zatvoru, nije dao da vidi dijete koje mu je došlo u posjet. Oni koji su pali, morali su šutjeti i ići u zatvor Istražitelji su mjesecima snimali razgovore koje su Sabljo i Sučić imali unutar automobila kao i telefonske razgovore koje su vodili iz vozila s drugim okrivljenicima. Informacije su ih dovele do otkrića zločinačkog udruženja koje je u tri godine, od rujna 2016. do uhićenja, postalo vodeći dobavljač marihuane za cijelu zemlju. Iz snimljenih razgovora saznali su kako su dva Tomislava imala izrazito prisne i razgranate odnose s "kolegama" iz regije. 
On je u rujnu 2018. bio na odsluženju kazne u Kaznionici Glina, a tijekom izlaska našao se sa Sabljom i Sučićem. Mijalić je od njih kupio 10 kg marihuane za 12.000 eura, a pristao je platiti i 2000 kuna za prijevoz droge do Vrbovca, gdje će biti uskladištena. Iz tajno snimljenih razgovora, vođenih mjesec dana poslije, čuje se da je Mijalić zadovoljan marihuanom koja mu je isporučena te se kod Sablje i Sučića raspituje za speed i bijelo (kokain). 

Više pročitajte ovdje.

Komentiraj članak

Komentari