Savjeti

KAKO DOBITI UNAPRJEĐENJE? Postoje dva efikasna načina, ovo biste trebali napraviti (VIDEO)

Dobiti unaprjeđenje nikada nije lako. Može potrajati mjesecima, možda čak i godinama, prije nego što se to stvarno dogodi.

Autorica i poslovna novinarka Suzy Welch za CNBC kaže da postoje dvije stvari koje možete učiniti kako biste ubrzali svoj uspon na sljedeću razinu.

"Iznenađenje! Ni jedno nije lako. Ali djeluje”, upozorava pri tom.

Dva su bitna poteza koji vam mogu pomoći da napravite skok u tvrtki, prenosi Poslovni dnevnik.

1. Uvijek napravite više nego što se očekuje

Kada želite unaprjeđenje morate biti sigurni da uvijek napravite više od zadanog i očekivanog "s naglaskom na više”.

"Da biste napredovali, nije dovoljno učiniti ono što se od vas traži. To je samo obična isporuka. Da biste prekomjerno isporučili, svaki zadatak morate pogledati kao priliku da proširite utjecaj vašeg tima ili poboljšate razumijevanje stvari", objašnjava Welch.

Na primjer, ako vaš šef od vas traži da "analizirate konkurenta X, trebali biste im dati analizu cjelokupne industrije (u kojoj je X), s uključenim kandidatima za akviziciju".

Ali dok se naprežete da ostvarite više, morate biti sigurni da to radite s namjerom da pomognete cijelom timu, a ne samo sebi.

"Nemojte miješati pretjeranu isporuku s ambicioznošću. Prekomjerno postizanje rezultata znači poboljšanje uspješnosti vaše tvrtke i kolega. Prekomjerno penjanje po ljestvama je samo zbog vas.", kaže ona.

2. Nemojte iskorištavati kredibilitet vašeg šefa

Drugo, morate biti svjesni kako vaše akcije utječu na vašeg šefa i njegov kredibilitet. Iako je ovo malo suptilnije od pretjerane isporuke, jednako je važno.

"Vaš šef ima određenu količinu kredibiliteta u tvrtki. Svaki put kad ne radite dobro s drugima i vaš se šef mora ispričati zbog vas, objasniti vaše ponašanje ili zagovarati za vas, iscrpljujete ga", kaže ona.

Čak i ako ste zvijezda u tvrtki i imate šefa koji vas želi zaštititi, postat ćete teret. A teret se kreće jako sporo, a tako i napreduje.

"Ne želim previše pojednostaviti ono što je potrebno za napredovanje. Na ovu temu napisano je stotine knjiga, vjerojatno više. I uvijek postoje olakšavajući čimbenici za kompliciranje karijere", upozorava.

No ako - pretjerano isporučujte rezultate i nedovoljno isporučujte uredsku dramu - teško će vas biti zaustaviti u karijeri, zaključuje Welch.

Komentiraj članak

Komentari