Virus

JOŠ DVA SLUČAJA KORONE Ukupno 26 oboljelih u županiji, među njima skijaši iz Austrije i djelatnik Hitne pomoći (VIDEO)

"Od ukupnog broja novotestiranih imamo dva nova pozitivna slučaja, dakle ukupno ih imamo 26," rekao je župan Nikola Dobroslavić na jutrošnjoj konferenciji za medije županijskog Stožera civilne zaštite. Kazao je i kako u OB Dubrovnik nema nijednog pacijenta koji je na respiratoru, kako je rečeno jutros na pressici Nacionalnog stožera, te kako se dogodilo lapsus.

Dobroslavić je dodao kako je stanje stabilno, ali jednako ozbiljno kao i dosad.

„Od dvoje novozaraženih, jedno je hospitalizirano, a jedna osoba je puštena na kućnu njegu u izolaciju, dakle to je ukupno sedam hospitaliziranih,“ kazao je ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik dr. Marijo Bekić. 

„Radi se o bračnom paru koji je bio u Austriji i vjerojatno su se tamo zarazili,“ kazao je ravnatelj ZZJZ DNŽ dr. Mato Lakić dodavši kako je moguće da će biti više zaraženih unutar te obitelji, mada su bili u samoizolaciji. Jenda osoba je liječnik Hitne medicinske službe, rečeno je na konferenciji.

Postavljeno je pitanje oko dodatnih testova na koronavirus kojih nedostaje u cijeloj zemlji. 

„Mi smo prenamijenili neke testove koji se mogu koristiti u ovom slučaju, novih zaliha nemamo. Zasad nemamo najave dolaska novih testova, imamo neke najave da će doći za koji tjedan, no to je kasno. I danas zovemo, tražimo, pokušavamo ih dobiti kako god možemo,“ izjavio je Lakić, odgovarajući na pitanja novinara.

Postavljeno je i pitanje oko situacije u Kalosu, o čemu je prvi pisao Dubrovački dnevnik.

„Ravnateljica je opovrgnula sve navode koji su izašli, a mi ćemo to i dalje provjeriti. Po svemu sudeći, radi se o izmišljanju problema koji nisu postojali. Ako utvrdimo da je to tako, poduzet ćemo potrebne korake. Već su prije postojale žalbe, no utvrđeno je da je ravnateljica bila u pravu. Iz njenog očitovanja, mi vjerujemo da je ponovno u pravu, ali ćemo provjeriti,“  odgovorio je župan Dobroslavić.  

Komentiraj članak

Komentari