'Ponovno ću se vratiti ovdje'

Jeremy Irons na Ljetnim igrama: Družio se s glumcima iz predstave 'Edip' (FOTOGALERIJA)

Jeremy Irons sinoć je u Dubrovniku u društvu direktora Sarajevo Film Festivala Mirsada Purivatre i intendanta Dubrovačkih ljetnih igara Ivice Prlendera susreo hrvatske glumce iz predstave Edip s repertoara dramskog programa ovogodišnjih Igara.

Svoj drugi dan boravka u Dubrovniku britanski glumac, Oskarovac Jeremy Irons proveo je uživajući na plaži  i družeći se s gostima Sarajevo Film Festivala koji su poput slavnoga glumca nakon završetka festivala doputovali u Dubrovnik.

No, večernje sate nakon već unaprijed dogovorenih obaveza, Irons je, u društvu direktora Sarajevo Film Festival Mirsada Purivatre i na poziv intendanta Ivice Prlendera, iskoristio kako bi pogledao predstavu 'Edip' koja se u režiji Eduarda Milera prikazuje na ovogodišnjim, 63. Dubrovačkim ljetnim igrama.U društvu kolega Irons je stigao na drugi dio predstave i, kako je sam priznao, '...uživao u nevjerojatnom ambijentu, povijesnoj scenografiji koja je kvalitetno i zanimljivo iskorištena u predstavi ...'  te '...veoma kvalitetnoj i zanimljivoj interpretaciji hrvatskih glumaca...'.

Po završetku predstave Irons je na krovu zgrade u dvorištu dubrovačke glazbene škole, a koja je upravo i poslužila kao scenografija za ovu predstavu, i osobno upoznao i čestitao ansamblu iz predstave Edip: glavnom glumcu Mislavu Čavajdi čijom je izvedbom Edipa ostao oduševljen, glumcima Liviju Badurini, Alenu Liveriću, Vilimu Matuli, Vladimiru Duliću, Ivanu Peternelju te glumicama Doris Šarić Kukuljici i Jeleni Lopatić.

Dio kasnovečernjeg druženja slavni glumac proveo je i u razgovoru sa studentima Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu koji također nastupaju u predstavi.'Ovakvo bogatstvo kao ova povijesna jezgra Dubrovnika rijetkost je na cijelome svijetu i vjerujem kako je glumcima nezaboravno iskustvo igrati upravo na ovoj stvarnoj pozornici. Poznajem zahtjevnost Sofoklovih djela i način na koji su glumci interpretirali njegove likove iz Edipa jedinstven je i očaravajuć. Iskreno, nakon ovoga večeras i svega što sam doživio u protekla dva dana nemam više niti jednu sumnju kako ću se ponovno vratiti ovdje među ove divne ljude i ovu predivnu povijesnu kulisu!', izjavio je Irons nakon druženja s glumcima i predstavnicima Igara.

Naime, uz glumce Irons je u društvu domaćina - intendanta Igara Ivicu Prlendera razgovarao i s pomoćnicom intendanta za dramski program Dorom Ruždjak Podolski te glasnogovornicom Igara Ivanom Medo Bogdanović koji su mu pobliže predstavili sam Festival kao i program Dubrovačkih ljetnih igara.Nakon druženja s glumcima Jeremy Irons vrijeme je iskoristio za šetnju Stradunom u društvu gostiju Sarajevo Film Festivala.

Jeremy Irons iz Dubrovnika je otputovao rano jutros prema Budimpešti gdje snima nove nastavke televizijske hit serije ‘Borgia’.

Podsjetimo se, slavni glumac Jeremy Irons i tridesetak gostiju Sarajevo Film Festival protekla su dva dana boravili u Dubrovniku nakon što je završio Sarajevski filmski festival. Ovo druženje svojevrsni je nastavak manifestacije Dubrovnik Film Meeting koja se od 2005. do 2010. godine održavala u Dubrovniku.  Do danas Dubrovnik su kao gosti Sarajevo Film Festivala posjetile najveće svjetske filmske zvijezde: glumci Nick Nolte, Steve Buscemi, Kevin Spacey, Gillian Anderson, Mickey Rourke, Morgan Freeman; producenti i reditelji Cat Villers, Terry George, Danis Tanović, Jasmila Žbanić, Darren Aronofsky te brojni drugi poznati glumci i redatelji holivudske A produkcije.

FOTO:DLJI

Komentiraj članak

Komentari