Afera Šipan

Jednakost pred zakonom: Vlahušić ne želi na sud jer ima protokolarnih obaveza

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić neće sutra doći na splitski Županijski sud, gdje mu s koalicijskim partnerom Perom Vićanom sude za zloporabu položaja i ovlasti, odnosno, nezakonitu pozajmicu dva milijuna kuna iz gradskog proračuna, tj. sredstava koje je prikupilo Društvo prijatelja dubrovačke baštine.

Protokol spriječio Vlahušića da dođe na suđenje?!

Vlahušić se ispričao preko svog odvjetnika Joška Čeha. Mora biti na otvaranju Dubrovačkih ljetnih igara, a skupilo se i dosta protokola tako da od suđenja sutra neće biti ništa.

Vlahušić i Vićan trebali bi se ipak pojaviti u Splitu prekosutra kada je planirano saslušanje svjedoka Denisa Orlića, predsjednika Društva prijatelja dubrovačke starine.

Vićan bez sankcija za laganje suda

Rasprava je odgođena prije dva mjeseca, i to zbog 'teških zdravstvenih tegoba' Pere Vićana. Otkrilo se, međutim, da premda nije bio sposoban za put do Splita, jest za put do Zagreba. Istog dana kada se trebao pojaviti u Splitu, a nije jer je 'bio bolestan', viđen je u Zagrebu na Izvršnoj sjednici HNS-a. Za to nije snosio nikakve sankcije, a ne zna se kako će sutkinja reagirati na ovaj sutrašnji nedolazak na ročište.

Komentiraj članak

Komentari