TEŠKA NESREĆA

JEDNA OSOBA POGINULA U TEŠKOM SUDARU Ozlijeđeno 14 ljudi, u nesreći sudjelovala dva autobusa i automobil

Dogodila se teška prometna nesreća na staroj Kliškoj cesti jutros, javila je policija. Jedna je žena poginula, a broj ozlijeđenih narastao je na 14. Riječ je uglavnom o lakšim tjelesnim ozljedama.

Iako su među putnicima u jednom autobusu bila i djeca nitko od njih nije ozljeđen, kažu u KBC-u Split. U drugom autobusu redovnog vojnog linijskog prijevoza bili su pripadnici Hrvatske vojske na putu od Sinja do Splita.

Poginula žena imala je 56 godina i preminula je na mjestu nesreće, javlja Dalmacija Danas. Prema najnovijim, ali i dalje neslužbenim informacijama, vjerojatno nije došlo do kontakta dvaju autobusa. Vozač vojnog autobusa skrenuo je s kolnika da bi izbjegao direktan sudar s drugim autobusom. Osobni automobil sudario se s autobusom tvrtke Promet Sinj koji je većinom prevozio školsku djecu.

Ozlijeđeno i šest vojnika

Samostalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a priopćila je da je u tom autobusu ozlijeđeno šest pripadnika Hrvatske vojske kojima je pomoć pružena u KBC-u Split.

Ozlijeđeni nisu u životnoj opasnosti

"Nitko od ozlijeđenih nije životno ugrožen", rekao je Hini liječnik Miho Sušić iz splitskog KBC-a.

​"Većinom se radi o ozljedama koje putnici u autobusu zadobiju nakon što poslije sudara popadaju po podu. Možda će biti jedan lom podlaktice, što se računa kao teža ozljeda s obzirom na to da se svaki lom tretira kao teža ozljeda. Svih devet putnika su trenutno na obradi u bolnici, pa će se vidjeti koje su točno ozljede zadobili", izjavio je Sušić.

Jednoj osobi je u nesreći slomljena podlaktica.Neki putnici su natučeni prilikom pada, a nekima je stavljen Schanzov ovratnik.

Među ozlijeđenima je i putnica Danijela Delić koja kaže da ih je ograda spriječila da ne završe u provaliji. "Nisam direktno vidjela sam čin sudara. Znam da se autobus u jednom trenutku prevrnuo, natukla sam se tom prilikom, onda se vratio..... Ne mogu od šoka uopće govoriti. Da nije bilo te ograde mi bi tko zna gdje završili u provaliji", ispričala je putnica novinarima.

Javili se iz MORH-a

U popodnevnim satima oglasili su se iz MORH-a. Oni kažu kako autobus koji je prevozio vojnike nije uzrokovao nesreću.

"Autobus privatnog prijevoznika koji je prevozio pripadnike HV-a nije uzrokovao prometnu nesreću koja se jutros dogodila na kliškoj cesti", stoji na početku priopćenja MORH-a.

"Autobus privatnog prijevoznika Mihaljević Bus koji obavlja usluge prijevoza pripadnika Hrvatske vojske na posao na relaciji Split-Sinj, a u kojem su se nalazili pripadnici Hrvatske vojske, zatekao se na kliškoj cesti gdje se u jutarnjim satima 14. listopada 2019. dogodila prometna nesreća u kojoj je sudjelovalo civilno osobno vozilo i drugi autobus prijevoznika Promet Makarska.

Naime, u trenutku sudara civilnog vozila s autobusom prijevoznika Promet Makarska, autobus s pripadnicima Hrvatske vojske nalazio se iza civilnog vozila.

Šestorica pripadnika Hrvatske vojske koji su bili u autobusu su lakše ozlijeđeni te im je pružena medicinska pomoć.

U tijeku je utvrđivanje okolnosti ove prometne nesreće", stoji u priopćenju MORH-a.

 

Komentiraj članak

Komentari