DRAŽEN

JEDNA OD NAJTUŽNIJIH OBLJETNICA Već 26 godina 'lutamo' bez košarkaškog Mozarta

Sedmi lipnja 1993. jedan je od najtužnijih dana u povijesti hrvatskog sporta.

Ljudi ne umiru dok živi sjećanje na njih pa će Dražen Petrović u srcima Hrvata, ne samo onih s košarkaškim genom, živjeti zauvijek.

Zato danas, 7. lipnja, kad se svake godine obilježava jedna od najtužnijih obljetnica hrvatskog sporta, treba iskoristiti za još jedan naklon košarkaškom Mozartu bez kojeg, evo, “lutamo” već 26. godinu. Iako nevjerojatno zvuči da je već toliko prošlo od onoga što se dogodilo na autocesti u Njemačkoj nedaleko od bavarskog Ingolstadta.

Tužnu, najtužniju priču znaju već i ptice na grani. Dan nakon što je u Poljskoj na kvalifikacijama za EP odigrao svoju posljednju utakmicu, onu između Hrvatske i Slovenije, Dražen je napustio reprezentaciju koja se u Zagreb vraćala avionom te s djevojkom Klarom Szalantzy automobilom otišao na put s kojeg se nikad nije vratio.

Sa 28 godina napustio nas je jedan od najvećih hrvatskih sportaša i europskih košarkaša svih vremena, ali uspomena na rođenog pobjednika još živi. I živjet će zauvijek. Jer prošlo je već 26 godina, a kao da je bilo jučer...

U Šibeniku su povodom obilježavanja 26. obljetnice tragične smrti Dražena Petrovića položeni vijenci uz njegov spomenik na Baldekinu, a potom je ista stvar učinjena i kod Draženovog koša u Preradovićevoj ulici.

Komentiraj članak

Komentari