Istraživanje

Je li žena promiskuitetna ako je spavala s 20 partnera?

Oko 95 posto žena koje su spavale s više od 20 muškaraca ne mogu naći osobu s kojom bi započele brak. Stoga se u modernim vezama nameće novo pitanje: koliko smo još uvijek zapravo staromodni i konzervativni?

Nedavna studija u Kanadi pokazala je da trećina od 7.656 muškaraca ženu smatra promiskuitetnom ako je spavala sa 20 ili više partnera, dok 41 posto povlači granicu već kod brojke 10.

Seksualni terapeut Logan Leavkoff kaže da se protiv ove predrasude trebaju boriti i da broj ljubavnika ne određuje ženu kao osobu. On navodi da se važnost broja počela pridavati 1980-ih jer su tada započinjali trendovi "slobodne ljubavi".

"U tadašnje vrijeme brojka 20 je bila visoka, ali danas se čak može smatrati osrednjom s obzirom da brakovi i veze ponekad traju jako kratko. S druge strane, muškarci svoj ​​broj lažiraju i govore da su spavali s duplo više žena nego što u stvarnosti i jesu. U seksu ne postoji normalno, odnosno granice koje su širem društvu uvijek prihvatljive. Zato mislim da se ne trebaju zamarati brojkama zbog ograničenja koja postavljaju nekakvi društveni standardi. Kultura društva je takva da svoje nesigurnosti ljudi hrane kroz ispravno ponašanje zadano društvenim normama, a to može dovesti do nepotrebnih neugodnosti i predrasuda prema ženama po pitanju broja seksualnih partnera koje su imale", ističe terapeut.

Jel vam se ikada dogodilo da vas muškarac pita s koliko ste partnera bili intimni, a vama je bilo neugodno odgovoriti jer niste sigurni kakva će biti njegova reakcija na brojku koju mu priopćite?

Komentiraj članak

Komentari