EGZODUS RADNE SNAGE

JE LI UGOSTITELJSTVO UGROŽENO? Vlašić: Država treba smanjiti opterećenje na poslodavce kako bi mogli radnicima povećati plaće

Koordinacija ugostitelja Hrvatske vladi je predala zahtjeve u kojima između ostalog traži snižavanje stope PDV-a na pripremu i posluživanje hrane na 13 posto te uvođenje vrijednosnih kupona za obavljanje povremenih poslova u turizmu i ugostiteljstvu, piše Dubrovački dnevnik.

Ugostitelji traže hitne mjere koje će spriječiti daljnji egzodus hrvatske radne snage u zapadne zemlje i propast velikog broja ugostitelja te zaustaviti nemjerljivu štetu po hrvatski turizam. Predsjednik Udruge ugostitelja Dubrovnik Ante Vlašić kazao je za Dubrovački dnevnik kako je opterećenje na ugostiteljima preveliko i da sustav jednostavno ne funkcionira, a evo i popis zahtjeva za Vladu.

"Postoje svakako razlike Jadran prema kontinentu, kontinent je u puno lošijeh položaju u odnosu na nas. Mi imamo prostora i za povećanje cijena. Masovno iseljavanje koje se događa je u uglavnom s kontinenta," tvrdi Vlašić koji smatra kako država treba smanjiti opterećenja prema poslodavcima kako bi oni taj novac mogli rasporediti na plaće. 

Velika je razlika između Hrvatske i ostalih zemalja što se tiče poreznog opterećenja, država sebi uzima jako puno. 

Više pročitajte OVDJE.

Komentiraj članak

Komentari