Dubrovnik

JE LI OVO DUBROVNIK? Skalini koji vode do plaže zarasli i u smeću, Raguž: Hvala na zapažanju, već danas idemo u akciju! /FOTO/

Kako to izgleda kad se poželite s ulice Masarykov put koja vodi prema luskuznom hotelu Dubrovnik Palace spustiti skalinima na plažu pokraj hotela Vis. Vjerujte, nimalo privlačno, a kamoli dostojno Dubrovnika kao svjetski poznatog i cijenjenog odredišta.

Čitateljica koja živi u blizini i svakodnevno prolazi tim dijelom zgrožena je nemarom nadležnih službi. Poslala nam je nekoliko fotografija zarasle uličice koja je  postala odlagalištem smeća slučajnih prolaznika što opet dovoljno govori o njihovoj kulturi.



'Dok se ne objavi u medijima, vjerujte neće nitko reagirati niti će se što poduzeti. Danas su vam takva vremena, nikoga jednostavno nije briga za okoliš. Glavno da se uredi ono što je oku vidljivo, a ove uličice stoje zarasle tjednima.' požalila se čitateljica.

I s pravom. Skalini koji vode do plaže, a nalaze se u blizini luskuznih hotela doista nisu lijep primjer. Dubrovnik je turistički grad, tim putem svakodnevno prolaze ne samo njegovi građani već i brojni turisti. Zamislite kakvu sliku šaljemo?

Zamjenik gradonačelnika Željko Raguž kojeg smo kontaktirali, zahvalio je na zapažanju i najavio brzopotezno čišćenje.

'Već danas će naši ljudi izaći na teren i srediti taj dio' kazao je.

Živi bili pa vidjeli!


Komentiraj članak

Komentari