Registracija

Prijava

Vrijeme krivokletnika

JAVNI DUG: Zašto je režimski bilten Jutarnji list stavio Tuđmanovu sliku pored političara koji su opljačkali Hrvatsku?

Režimski bilten, Jutarnji list, raspisao se u ovo subotnje jutro, čudne i tople zime, o javnom dugu Republike Hrvatske, koji je, što i vrapci na grani znaju, dosegnuo katastrofalne razmjere. Naravno, tema je to koja zaslužuju svako moguće slovo koje dobije u medijima i o kojoj se gotovo nikad ne govori bez političke obojenosti. Hrvatska je, devetnaest godina nakon oslobođenja, financijski uništena, moralno upropaštena zemlja, razorili je političari i ništarije iz medija, naravno, ne svi.

Kako bi donekle rehabilitirali režime koji su Hrvatskom haračili nakon 2000. godine, dakle, nakon smrti prvog hrvatskog predsjednika doktora Franja Tuđmana, uz ostale kapitalce, u ilustraciju naslova članka o javnom dugu, stavili su i fotografiju prvog šefa države, već spomenutog Tuđmana. Dakako da se radi o manipulaciji tiskovine čiji se kukavički gazda bogatio dok su branitelji ginuli, naravno da je za puno toga što se katastrofalno dogodilo posljednjih 13 godina odgovaran Jutarnji list, predvođen Ninoslavom Pavićem i neobrazovanim Davorom Butkovićem koji su, indirektno, podržavali Sanaderovu haračinu Hrvatskom. Hrvatska je jedna od rijetkih država na svijetu koju su upropastili i mediji, dakle, ne samo političari. Riječ je, nažalost, o legalnoj pljački.

Pustimo sada ratne kukavice, o kriminalcima bez dokaza ne možemo govoriti, o moralnim ništarijama, dakako, možemo, no, biti moralna nakaza ne znači puno u moralno uništenoj zemlji, u kojoj moral odavno ne stanuje.
Dakle, javni dug u ovom trenutku je katastrofalan, gotovo kao i osobni dug Ninoslava Pavića kome aktualni režim, na čelu s riječkim jastrebom Slavkom Linićem, svakodnevno ide na ruku, Pavić još uvijek nije propao samo zato što je bio blizak sa svim režimima koji su posljednjih trinaest godina upropaštavali Hrvatsku, do kraja godine javni dug premašiti će, kako piše režimski bilten, 85 posto BDP-a, Hrvatska, kada kažemo Hrvatska mislimo na režime koji drmaju Hrvatskom, je uspjela zadužiti 'svako dijete za 265 000 kuna. NARAVNO, NE GOVORIMO O DJECI BIVŠE SOCIJALISTIČKE BURŽOAZIJE KOJA JE POPLJAČKALA HRVATSKU, kao niti o djeci tajkuna. Na njih, kao i na njihove očeve, dug se ne odnosi.

U prvih deset godina, DAKLE DOK JE HRVATSKOM UPRAVLJAO TUĐMAN I HDZ, javni dug Republike Hrvatske dosegao je 47 milijardi kuna, režimi koji su došli nakon toga minimalno su taj isti dug utrostručili. Također, u prvih deset godina Hrvatska je vodila krvavi obrambeni rat, pod EMBARGOM, posebno treba naglasiti još jednom – pod embargom, u tom ratu pobijedila i obnovila nakon rata, sama, dakle, bez donacija, preko osamdeset posto kuća porušenih u velikosrpskoj agresiji. Drugim riječima, koliko god se kritiziralo Tuđmanovo vrijeme činjenica je da Hrvatska, s obzirom na okolnosti, solidno nosila s gospodarskim poteškoćama, tijekom Domovinskog rata nitko nije bio gladan u Hrvatskoj, svi su imali osiguranu zdravstvenu skrb, radile su se čak i transplantacije koje se inače u takvim okolnostima, u okolnostima neposredne ugroze, ne rade nego se čekaju bolja vremena.
Danas ima onih koji u Hrvatskoj gladuju. Ono što je uslijedilo nakon Tuđmanove smrti horor je o kojem se redatelji ne usuđuju ni film snimiti s obzirom da bi ga morali zabraniti prikazivati u kinima budući da bi se radilo o dosad nezamislivoj stravi, neviđenoj na velikom platnu. Iako je imao velike ovlasti u polupredsjedničkom sustavu Tuđman ipak nije bio premijer i nije, poput Mesića, gubio čekove hrvatskih iseljenika. Naravno da Tuđman nije potpuno nedužan, ali je 'mala beba' za legalne lopove koji su došli nakon njega.

Pokušaj da se Tuđmana optuži za sve loše što se događalo u ovoj državi više puta je propao, pokušaj da se moralne ništarije, ratne kukavice i legalne ratne profitere, optuži, makar i samo moralno, za smrt brojnih hrvatskih branitelja s obzirom da nisu bili na bojištima diljem Hrvatske kako bi tim braniteljima pomogli i spasili im život kad je trebalo tek je počeo, on je opravdan i to moralne ništarije znaju. Zato i pišu o javnim dugovima kao da sami nisu sudjelovali u legalnoj pljački Hrvatske, a jesu, itekako jesu. Opljačkali su nas oni koji su se stalno derali: 'DRŽITE LOPOVA...'
Datum zadnje izmjene: 11.01.2014 13:30

Povratak

Pošalji prijatelju

Vrijeme krivokletnika

Facebook komentari

Komentari

Avatar

Prohodnost cesta


Na autocesti A1 pušten je promet kroz tunel Mala Kapela u smjeru mora, vozi se usporeno u dužoj koloni vozila.

Pojačan je promet na većini cesta u smjeru mora, na autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka, kao i duž Jadranske magistrale (D8), Istarskog ipsilona i na prilaznim cestama turističkim mjestima. U Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj mjestimice ima magle. Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski. Vozače upozoravamo da održavaju sigurnosni razmak između vozila i molimo za strpljenje. Povremeno dolazi i do zastoja pa vozače i suputnike u kolonama molimo da ne izlaze iz vozila.

Kolone vozila na autocestama:
-A1: kod naplatnih postaja Lučko u smjeru mora kolona iz smjera Jankomira duga je oko 7 km, a iz smjera Buzina 2 km. Ispred tunela Mala Kapela u smjeru mora vozi se usporeno u koloni dugoj oko 11 km, zbog prometne nesreće na vijaduktu Jezerane;
-A2 Zagreb-Macelj između naplatnih postaja Zaprešić i čvora Jankomir u smjeru Zagreba duga je oko 2 km;
-A4 Zagreb-Goričan: kod naplatnih postaja Sveta Helena kao i u zoni radova (83. +100 do 86. +200 km), u smjeru Zagreba, kolona je duga oko 7 km.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Kutina i Novska u smjeru Zagreba promet teče usporeno na 118. km, zbog prometne nesreće.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na dionicama autocesta:
- A1 između čvora Bosiljevo 2 i tunela Sveti Rok,
- A2 Zagreb-Macelj između Maclja i Zaprešića,
- A3 Bregana-Lipovac između čvorova Križ i Lipovac te
- A6 Rijeka-Zagreb kod čvora Delnice.

Zbog radova zatvorene su ceste:
- D2 Osijek-Vukovar između nadvožnjaka „Nemetin“ i skretanja za Zračnu luku Osijek,
- D22 Možđenec-Sudovec,
- D29 Kašina-Marija Bistrica,
- D50 Otočac-Perušić kod nadvožnjaka Janjče,
- D25 Korenica-Gospić (od 08,00 do 18,00 sati),
- D57 Vukovar-Orolik,
- D205 Klanjec-Dubrovčan,
- D307 Gornja Stubica-Marija Bistrica i
- ŽC6280 Dubovica-Sveta Nedjelja.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na važnijim državnim cestama danas je do 14 sati, nedjelju od 12 do 23 sata, a zbog državnog praznika zabrana će biti i u ponedjeljak od 15 do 23 sata te utorak, na sam Dan domovinske zahvalnosti, od 14 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama, kao i na državnoj cesti D1.

Zbog bolje protočnosti prometa, na ulasku na autocestu A1 u Lučkom, vozit će se uz privremenu regulaciju. Iz smjera grada, na Jadranskoj aveniji, promet će se na prilazu naplati preusmjeriti u jedan trak, da bi se ubrzao protok sa istočnog i zapadnog kraka (iz smjera čvora Buzin i Jankomir). Uz to, prometna policija će ručnom regulacijom kontolirati protočnost prometa.

Zbog vode na kolniku zatvorena je ŽC 2018 Čakovec-Pribislavec.

Uz privremenu prometnu signalizaciju vozi se na dionicama državnih cesta:
- D1 Korenica-Debelo Brdo,
- D9 Metković-Opuzen i
- D303 Rovinj-Rovinjsko Selo.

Od 8 do 18 sati, zbog radova zatvara se D25 Korenica-Gospić (do 6. kolovoza 2014. god.). Obilazak: Korenica D1-Udbina-D522-Gornja Ploča-Lovinac-D50-Gospić.

Zbog loših vremenskih uvjeta do daljnjeg se odgađa sanacija pješačkog mosta (nathodnika) kod ulaza 1 u Nacionalni Park Plitvička Jezera na ŽC5201 Selište Drežničko-Prijeboj, vozi se nesmetano.

Naizmjence se vozi na:
- D2 od kružnog toka u Turčinu do raskrižja s Gospodarskom ulicom u Varaždinu,
- D31 od Šestak Brda do Pokupskog,
- D45 Rogoža-čvor Kutina,
- D47 Lipik-Novska, u mjestu Jagma,
- D205 Risvica-Dubrovčan,
- D206 na dionici od Valentinova do Petrovskog,
- na D227 Šenkovec-Štrigova u naselju Prekopa i
- Sisačka ulica u Karlovcu, izlaz iz Karlovca prema Pisarovini (D36).

Za teretna vozila zatvorene su ceste:
- D29 Marija Bistrica-Soblinec,
- D228 Jurovski Brod-Ozalj-Karlovac, u Gornjem Pokupju (za vozila iznad 15t),
- ŽC3124 Vidrenjak-Popovača-Kutina–Novska,
- ŽC3252 Novska-Borovac i
- ŽC4030 Orahovica-Kutjevo.

Zbog oštećenja mosta Cubinec do daljnjeg je zatvorena državna cesta D22 Križevci-Sveti Ivan Žabno za vozila iznad 3,5 tona nosivosti. Obilasci su: D41 prema Majurcu do skretanja za Lemeš Križevački-ŽC2212-ŽC2228-Trema-DC 22 i obratno. Za vozila ukupne mase do 3,5 tona nosivosti i ukupne širine do 2 m, privremeno se vozi preko zamjenskog mosta, a vozila se propuštaju naizmjence.

Otvoren je novi kolnik na autocesti A3 Bregana-Lipovac poslije čvora Rugvice u smjeru Zagreb Istok i autoceste A4 Zagreb-Goričan. Privremeni prolaz koji se koristio, više se ne koristi. Zabrana prometa za sva vozila i dalje ostaje u poslovnoj zoni Zagreb Istok.

Savjeti za sigurnu vožnju


 • Planirati put i uzeti u obzir alternativne pravce. Najkraći put na karti nije nužno i najbrži.
 • Odmoriti se! Umorni vozači gube koncentraciju pa se na dužim putovanjima treba češće odmarati.
 • Provjeriti ulje, rashladnu, kočionu i tekućinu za pranje vjetrobranskog stakla.
 • Provjeriti tlak u gumama, stanje i dubinu utora na njima (barem 3 mm).
 • Ponijeti nešto za jelo i (osvježavajuće) piće. Katkad putovanje traje duže od očekivanog.
 • Prije putovanja natočiti puni spremnik goriva
 • Vezati se sigurnosnim pojasom a voze li se i djeca pažljivo provjerite njihove sjedalice i sigurnosne pojaseve.
 • Prilagoditi brzinu kretanja vozila uvjetima i stanju na cesti te poštovati ograničenja brzine.
 • Uključiti radioprijamnik u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS) kako biste saznali što se događa nacesti i izbjegli čekanja. Ili, raspitati se u HAK-u (072 777 777) o stanju na prometnicama na kojima namjeravate voziti.
 • Dobro je biti član HAK-a: Vrlo često se događa da ključevi ostanu zaključani u automobilu ili je točeno krivo gorivo, ... pozivom na 1987 - klub će vam tada pomoći na cesti!

Savjeti MUP-a i HAK-a motociklistima


 • Uvijek nosite zaštitnu kacigu i ostalu opremu
 • Nemojte voziti brzo i prilagodite brzinu uvjetima na cesti
 • Ne precjenjujte svoje vozačke sposobnosti
 • Vozite s upaljenim svjetlima, tako ste uočljiviji drugima
 • Nemojte pretjecati gdje nije dozvoljeno ili je rizično

Savjeti MUP-a i HAK-a vozačima automobila


 • Ne oduzimajte vozačima motocikla prednost prolaska
 • Kod prestrojavanja i pretjecanja pazite na “mrtvi kut”
 • Vodite računa da motocikli brže ubrzavaju od auta
 • Motocikli se mogu učiniti daljima nego što zaista jesu
 • Ne usporavajte bez da ste dali znak paljenjem sva četiri pokazivača smjera ili laganim pritiscima ("pikanjem") na papučicu kočnice

Prometna nesreća


Više informacija na HAK-u »

Zemlja Jed. Valuta Kupovni Srednji Prodajni
Australija Australija 1 AUD 5,271743 5,287606 5,303469
Kanada Kanada 1 CAD 5,192582 5,208207 5,223832
Češka Češka 1 CZK 0,275061 0,275889 0,276717
Danska Danska 1 DKK 1,020422 1,023492 1,026562
Mađarska Mađarska 100 HUF 2,416355 2,423626 2,430897
Japan Japan 100 JPY 5,517190 5,533791 5,550392
Norveška Norveška 1 NOK 0,901915 0,904629 0,907343
Švedska Švedska 1 SEK 0,826587 0,829074 0,831561
Švicarska Švicarska 1 CHF 6,256808 6,275635 6,294462
Vel. Britanija Vel. Britanija 1 GBP 9,558553 9,587315 9,616077
SAD SAD 1 USD 5,680320 5,697412 5,714504
Europska Unija Europska Unija 1 EUR 7,607652 7,630544 7,653436
Poljska Poljska 1 PLN 1,815929 1,821393 1,826857

Copyright 2011. Portal Oko

Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.