Šteta ga je baciti

IZVRSTAN NAČIN ZA POTROŠITI STARI KRUH Počastite svoje nepce slatkim doručkom

Starog kruha uvijek se nađe u svakom kućanstvu, a zaista ga je šteta bacati kada se od njega mogu napraviti fini obroci, poput složenca. Izvrstan način za potrošiti stari kruh i i dobiti fino jelo. Počastite svoje nepce slatkim doručkom i iskušajte složenac s jagodama i bademima.

Potrebno vam je: 8 kriška kruha 100 g maslaca 150 g jagoda 1 vanilin šećer 1 žličica likera od jagode 3 jaja 3 dl mlijeka 1 dl slatkog vrhnja 50 g šećera 50 g badema 1 žlica smeđeg šećera šećer u prahu muškatni oraščić Priprema: Narežite jagode na ploške. Bademe nasjeckajte. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Izrežite ploške kruha dijagonalno u obliku trokuta. Premažite s malo maslaca posudu za pečenje, a s ostatkom maslaca premažite kruh. Složite trokute u posudu tako da se na pola preklapaju. Posložite po njima ploške jagoda, poškropite ih likerom,  pospite vanilin šećerom i sjeckanim bademima te prekrijte ostatkom ploški kruha. U posudi umutite jaja pa umiješajte mlijeko, vrhnje i šećer. Prelijte smjesu preko deserta i ostavite 10 minuta dok kruh ne upije smjesu s jajima.  Naribajte muškatnog oraščića po vrhu i pospite s malo smeđeg šećera. Pecite oko 20 minuta dok ne dobije zlatno-žutu boju.

Izvor: gastro.24sata.hr

Komentiraj članak

Komentari