Ministar Božinović objasnio

IZMJENE ZAKONA Što s isteklim osobnim iskaznicama, putnim ispravama i vozačkim dozvolama?

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović predstavio je izmjene Zakona o putnim ispravama, osobnim iskaznicama i sigurnosti prometa na cestama, a kako bi se pridržavali socijalne distance.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović predstavio je izmjene Zakona o putnim ispravama, osobnim iskaznicama i sigurnosti prometa na cestama, a kako bi se pridržavali socijalne distance. 

Dosad se, kaže, dosata dolazilo na šaltere, a nada se da će se kasnije primjenjivati ono što je uvedeno za vrijeme pandemije, a to je korištenje interneta za idavanje dokumenata, prenosi dnevnik.hr

Građani mogu koristiti staru osobnu iskaznicu do najviše 30 dana od dana prestanka epidemije, vozači također u tom razdoblju ne moraju podnositi zahtjev za izdavanjem istekle vozačke. Odjava vozila, preuzimanje vozačke također se može odgoditi. Tehnički pregledi i dalje se moraju obaviti u propisanim rokovima. I putovnice koje su istekle će vrijediti mjesec dana nakon završetka epidemije, a najviše zbog onih građana koji se vraćaju u Hrvatsku.

Komentiraj članak

Komentari