GADLJIVA REAKCIJA

IZLAZE NOVE MRAČNE TAJNE Silovana tajnica kolegi se povjerila o užasu

Tajne iz Autokluba Siget polako počinju izlaziti pa Jutarnji list doznaje da je tajnica koja je HDZ-ovca Damira Škaru prijavila za silovanje, o spolnom uznemiravanju obavijestila neke od kolega. Dakle, o spolnom uznemiravanju ispričala im je 10. kolovoza, prije nego je službeno prijavila silovanje. Jedan od kolega reagirao je sa sažaljenjem dok joj je drugi kolega, tajnik AK Siget, kazao da uzme bolovanje.

Prema preporuci policije, žrtva se obratila i Uredu za ravnopravnost spolova te je ondje navela što joj je odgovorio tajnik kluba. Na čelu Ureda pravobraniteljice za ravnopravnost spolova nalazi se Višnja Ljubičić, a za Jutarnji list su potvrdili da je pokrenut postupak vezan uz moguće povrede Zakona o ravnopravnosti spolova od poslodavca i/ili odgovorne osobe.

“Mogu vam potvrditi da nam se žrtva u navedenom konkretnom slučaju po preporuci policije javila, a kako bismo ocijenili je li reagiranje poslodavca bilo primjereno zatražili smo od poslodavca da nam objasni što su poduzeli nakon što se žrtva obratila odgovornoj osobi u AK Siget zbog spolnog uznemiravanja. Savjet da uzme slobodan dan svakako nije primjerena reakcija odgovorne osobe i nije u skladu sa zakonima i protokolima o suzbijanju diskriminacije i spolnog uznemiravanja na radnome mjestu”, rekla je Jutarnjem listu pravobraniteljica Višnja Ljubičić.

Više pročitajte ovdje.

Komentiraj članak

Komentari