Vremenska prognoza

Izdržite još malo, krajem sljedećeg tjedna stiže osvježenje

ŽIVA se ovih dana na termometrima diljem države ne spušta ispod 30 stupnjeva, a nerijetko dolazi i do 40. Ljeto se pokazalo u svom pravom izdanju, a slično nas vrijeme očekuje i u prvoj polovici kolovoza. Ipak, sredinom sljedećeg tjedna moguće je kratkotrajno osvježenje.

'Postoje neke naznake da bi u noći s četvrtka na petak moglo biti nekih grmljavinskih pljuskova i to na sjevernom Jadranu i u zapadnoj unutrašnjosti, međutim to je još uvijek u meteorološkom smislu jako daleko. Naime, neki prognostičari najavljuju te grmljavinske pljuskove, neki ne', rekao je Nebojša Subanović iz Meteo infa.

Za one koji će tek na godišnji odmor u drugoj polovici ovog mjeseca, teško je reći kakvo će im vrijeme biti.

"Statistika je pokazala, a i domaći ljudi kažu da prva kiša poslije Velike gospe znači kraj ljeta. To ne znači da neće biti onog 'babljeg ljeta' tamo možda negdje u rujnu, ali to je nekakva prekretnica u tim vremenskim prilikama", izjavio je Subanović.

U unutrašnjosti Dalmacije i 39 stupnjeva

I sljedeća dva dana biti će jako vruća. Diljem zemlje očekuju se temperature slične današnjima. U Gospiću se očekuje 32 stupnja dok bi Zagreb trebao biti topliji za jedan stupanj. Građani Osijeka i Slavonskog Broda sutra bi mogli dan provesti na 38 stupnjeva Celzijusa. Visoke temperature bit će i u Rijeci (36), Puli, Splitu i Zadru (35), a Dubrovnik će biti nešto "hladniji" s 33 stupnja. U unutrašnjosti Dalmacije moguće su temperature i do 39 stupnjeva.

Vjetar će biti većinom slab, a nebo će biti vedro. U ponedjeljak nas čeka slično vrijeme kao i u nedjelju. Vjetar će također biti slab, dok se na Kvarneru sredinom dana i popodne očekuje umjerenog istočnog vjetra. Dalmacija se očekuje sjeverozapadnjak i jugozapadnjak.

Komentiraj članak

Komentari