'Iznenadili smo sami sebe'

Izbornik priznao nakon poraza: 'Imali smo stravičan problem'

'Jako sam nezadovoljan ovom utakmicom zato što nismo pokazali ono sve što imamo. Nisu nas iznenadili Španjolci, iznenadili smo sami sebe. Imali smo stravičan problem rješavanja Gasola i morali smo to timski nekako riješiti. To na trenutke nije izgledalo loše, ali generalno nije bilo dobro', kazao je za sportski.net.hr Jasmin Repeša nakon poraza od Španjolske 92:66 u utakmici za brončanu medalju.

"Nije mi drago što smo završili ovaj turnir i ovaj lijepi san na ovakav način i to je jedini razlog zašto sam tužan. Ovdje smo imali jedan odličan period života i karijere, možda i najdraži. Bilo bi puno ljepše da smo to okrunili medaljom, ali nije išlo. Jednostavno, bol smo isrpljeni, umorni, mrtvi, bez energije. Dali smo što smo mogli, no bili su bolji i čestitam im na zasluženoj pobjedi", kazao je Luka Žorić nakon poraza od Španjolske, a izbornik Jasmin Repeša dodao:

"Nemam što reći, sve se vidjelo. Mogu samo konstatirati da je jedino bitno to da su se ljudi vratili košarci, a to se čekalo dugo vremena. Izborili smo plasman na SP, što daje jedan kredit i prostor da se radi bolje i popravi sve ono što nije dobro. Ostali smo bez energije, ne znam je li to zbog mentalnog pražnjenja koje se dogodilo nakon plasmana u polufinale nakon 18 godina, to je za analizu, no moram reći da sam jako nezadovoljan ovom utakmicom zato što nismo pokazali ono sve što imamo. Znam da je bilo zamora nakon 11 utakmica, međutim to je moralo biti bolje", kazao je Repeša i dodao:

"Nisu nas iznenadili Španjolci, iznenadili smo sami sebe. Protiv njih ako nemaš trčanje koje moraš imati u povratku u obranu, onda je jako teško igrati. Oni su nam i u Celju i ovdje zabili preko 50 posto koševa iz kontranapada i polukontre nastalih iz naše gluposti i grešaka. A kada dobiju samopouzdanje onda svi mogu pogoditi i pogađaju. Sve četiri utakmice koje su izgubili, izgubili su kada ih je protivnik u zadnju četvrtinu uveo u egalu. Onda nisu pogađali, dapače, promašivali su otvorene šuteve. Pogađaju kada voda ide na njihov mlin i kada sve ide kako treba i kada im se dozvoli da dođu do laganih koševa, što smo im mi dozvolili." 
Repeša je na kraju napomenuo:

"Imali smo stravičan problem rješavanja Gasola i morali smo to timski nekako riješiti. To na trenutke nije izgledalo loše, ali generalno nije bilo dobro", kazao je izbornik i zaključio:

"Temelji za SP su postavljeni i imamo kredit bez stresa, kvalifikacija i svega onoga što ne treba Hrvatskoj. Hrvatska mora kontinuirano biti na velikim natjecanjima i boriti se za medalje, međutim trebat će tu puno više rada".


Komentiraj članak

Komentari