Europsko judo prvenstvo za mlađe seniore

Ivana Šutalo u Izraelu pokorila konkurenciju i došla na vrh Europe!

Ivana Šutalo na odličan je način zatvorila nastup Hrvatske na Europskom judo prvenstvu za mlađe seniore u Izraelu. Nakon srebrne medalje na prošlogodišnjem prvenstvu, Šutalo je u Tel Avivu pokorila konkurenciju i došla na vrh Europe!

Nakon brončane medalje Tihee Topolovec, Hrvatska je osvojila medalju i drugog dana Europskog judo prvenstva u Izraelu. 
Za nju je zaslužna Ivana Šutalo (preko 78 kg), koja je u prvom kolu, kao nositeljica bila slobodna. Nakon toga je s dva jako lijepa ippona pobijedila Poljakinju Annu Zalecznu i Ukrajinku Yelyzavetu Kalaninu. 

- Bio sam jako zadovoljan pristupom i načinom na koji je Ivana došla do finala. Bila je odlučna, pozitivna i odradila borbe točno onako kako smo planirali – komentirao je nakon trener Željko Đapić.

U finalu se Šutalo borila protiv Turkinje Sebile Akbulut, srebrne s europskog juniorskog prvenstva u Malagi ove godine. Tu je nastavila s dominacijom i ipponom već na početku borbe slavila te osvojila veliko zlato!

- Zadovoljna sam nastupom u Tel Avivu. Nastavila sam kontinuitet osvajanja medalja i uvjerljivo došla u finale gdje sam također pokazala kvalitetu! – rekla je nakon završetka natjecanja Šutalo.

Drugi hrvatski natjecatelji nisu uspjeli pokazati sve što znaju. Aktualnu svjetsku juniorsku prvakinju, Brigitu Matić (do 78 kg), u tome je onemogućila bol zbog ozljede zadobivene na Grand Prixu u Zagrebu te je izgubila od Kulage (POL) na yuko.

U istoj kategoriji Karla Prodan je u posljednjih 15 sekundi borbe protiv domaće predstavnice Hershko wazarijem za pobjedu utišala odlično ispunjenu dvoranu u Tel Avivu. Nakon toga ju je u četvrtfinalu zaustavila Šmeleva (RUS), a u repasažu Groenwold (NED). Dobar nastup upisao je Dominik Družeta (do 81 kg), koji je protiv Girardoza (SUI) dominirao svih pet minuta, napadao, dva puta vodio, ali i dva puta gubio prednost zbog odluke sudaca te na kraju upisao poraz kada je u posljednjim sekundama riskirao i pao na ippon. 

Marko Kumrić (do 90 kg) izgubio je od aktualnog europskog prvaka do 23 godine Klammerta (CZE), a Tina Radić od Myers (GBR). 

Hrvatska judo reprezentacija tako odlazi iz Izraela s dvije medalje (Tihea Topolovec bronca u petak, Ivana Šutalo zlato u subotu) te se nastavlja sezona brojnim turnirima u svim kategorijama.

Komentiraj članak

Komentari