Provjerite zašto

ISTRAŽIVANJA OTKRILA Vaš partner vam svojim hrkanjem skraćuje život

Svi smo barem jednom doživili da ne možemo zaspati od veoma glasnih zvukova koje proizvodi naš partner. Naravno riječ je o hrkanju.


 Nema ničeg goreg nego kada pola noći provedete budni jer vam partner toliko hrče da jednostavno ne možete spavati od njega.I koliko god se vi žalili partneru, on samo preokrene očima i kaze da vam ništa nije od toga. 


Sada postoji i znanstveno istraživanje, koje je provelo British Snoring & Sleep Apnea Association, koje pokazuje kako 52% ispitanika se budi usred noći zbog partnerova hrkanja i pati od nedostatka sna, piše Cosmopolitan. 


A istraživanje koje je provelo Queens University Canada pokazuje kako svi ispitanici pate od gubitka sluha u uhu koje je najbliže hrkanju.


Također se doznalo da dugo izlaganje hrkanju dovodi do povećanja mogućnosti srčanih bolesti i udara kod starijih ljudi. A i zvuk hrkanja povisuje tlak koji također može dovesti do srčanih udara. 


Iako se vi i vaš partner volite, nemoguće je ne osjetiti malu mržnju prema njemu kada on spava, a vi ne možete zbog njega ni oka sklopiti. 

 
Komentiraj članak

Komentari