Registracija

Prijava

Psihologija

ISPUNITE TEST SKRIVENE OSOBNOSTI: Odgovorite na deset pitanja i otkrijte tko ste!

Svatko od nas ima svoju “tajnu” ili skrivenu stranu osobnosti, koja se različitim intenzitetom odražava kroz naše postupke i ponašanje. Međutim, ta skrivena strana sa sobom nosi i naznake potencijalne slabosti, destruktivnosti, agresivnosti ili predstavlja tkz “tamnu” stranu naše osobnosti. Postoji niz psiholoških tehnika i metoda kojima se razotkrivanju potisnuti i nesvjesni mehanizmi, ali poput ledene piramide, tek naziremo njen vrh i njene moguće aspekte.

Skrivena strana osobnosti ostaje enigma kako za vlastito, tako i za vanjsko ogledalo u svijetu u kojem živimo i u kome se ponekad ogledamo.

Pred Vama je psiho-test koji je zabavnog karaktera no istovremeno u rješenjima možemo otkiti poneku naznaku skrivene osobnosti, a možda i nešto vise od toga. Provjerite!

POSTUPAK RJEŠAVANJA:

Odaberite jedan od četiri ponuđena odgovora koja se najviše uklapa u vaš stav i profil. Na kraju, pogledajte REZULTATE testa.

 PITANJA:

1. Progoni vas strašna noćna mora i naglo se budite iz sna jer:

a) Gorite u strašnoj vatri ili plamenu.
b) Padate s nepregledne visine i propadate u beskraj ili tamu.
c) Progoni vas neprijatelj.
d) Utapate se.

2. Vaš sugovornik iznio je stav s kojim se ne slažete. Kako reagirate:

a) Šutke kimate glavom.
b) Promijenit ćete temu.
c) Otvoreno ćete mu se suprotstaviti.
d) Uvjerit ćete ga u suprotno.

3. Za rođendan vam obično daruju:

a) Privjesak za ključeve.
b) Sat.
c) Šešir ili kapu.
d) Parfem.

4. Ponuđene su četiri stvari, koju ćete odabrati:

a) Stari novčić.
b) Pješčani sat.
c) Svjetiljku.
d) Starinski ključ.

5. Da možete kazniti svog najgoreg neprijatelja vjerojatno biste ga:

a) Poslali u samostan.
b) Oduzeli mu ono sto najviše voli.
c) Mučili ga spravama za mučenje.
d) Osudili ga na vječnu samoću.

6. Osjećali biste se potpuno bespomoćno:

a) Da je oko vas beskrajna tama.
b) Da ostanete potpuno nepokretni.
c) Da te neko zatvori u tamnicu iz kojeg nema izlaza.
d) Da ostanete sami na svijetu.

7. Dobili ste priliku izabrati jednu želju. Koja je to:

a) Kompletnu i savršenu promjenu izgleda.
b) Putovanje kroz vrijeme.
c) Beskrajnu mladost.
d) Mudrost.

8. Vaša neostvarena fantazija je:

a) Imati moć i biti na vrhu svijeta.
b) Postati uvaženi iluzionist.
c) Po potrebi biti nevidljiv.
d) Imati krila.

9. Povremeno osjećate strah od:

a) Neuspjeha i nemoći.
b) Gubitka i siromaštva.
c) Izdaje i prevare.
d) Samoće i bolesti.

10. Želite se opustiti  uz dobar film. Što ćete izabrati:

a) Akcijski ili erotski.
b) Komediju ili mjuzikl.
c) Znantsveno fantastični.
d) Psihološku dramu ili ljubavni.


RJEŠENJA:

Većinom odgovor “a”:

Za vas se najveći životni izazovi kriju u drugim ljudima i u odnosu sa njima; kroz njihove postupke, ponašanje i djelovanje. Pokreće vas velika strast, impuls koji se zasniva na čulnosti, putenosti, dodiru, hedonizmu, užitku. Bez obzira što uglavnom ostavljate dojam snažne osobe (psihički ili fizički) u osnovi vi ne možete bez drugih. Težite ka ekstremima, dozvoljavate drugima da vas usreće, ali također i da vas razočaraju i povrijede. Za vas faktor iskustva nema velik utjecaj, skloni ste ponavljanju grešaka u novim ili sličnim situacijama, kao i s novim osobama. Ponekad hodate po “tankoj liniji” između radosti i tuge, sreće i nesreće, konstruktivnog i destruktivnog … kao u igrama bez granica. Vama je važno kretati se i ići dalje. U suštini slabiji ste od onog kako se predstavljate okolini i drugima. Ponekad se ne znate zaustaviti u kritičnom trenutku. Imate naglašenu sklonost ka fiksacijama.

Većinom odgovor “b”:

Vi imate naglašenu potrebu istraživati svijet oko sebe, ali prvenstveno zbog sebe. Kada ostvarite svoje ciljeve i zadovoljite svoje široke apetite onda i drugi mogu biti zadovoljni. Užitak, radost i sreću dijelite s drugima, ali zauzvrat očekujete neko posebno zadovoljstvo, priznanje ili “nagradu”. Vrlo ste uporni u svojim namjerama i gotovo uvijek pronalazite način ili opravdanje da ostvarite svoje ciljeve. Ukoliko ste razočarani, tužni ili povrijeđeni, tražite način da brzo “kompenzirate gubitak” i potisnete svoju slabost. Učite iz svojih iskustava, ali ponekad zbog skrivene slabosti znate popustite pred novim izazovom. U suštini jači ste od onog kako se predstavljate okolini i drugima. Drugi su vam potrebni da biste znali stati u kritičnom trenutku. Imate naglašenu sklonost k različitim sublimacijama.

Većinom odgovor “c”:

Vi već na prvi pogled ostavljate dojam  kroz neobičan stil ponašanja. Privlače Vas nesvakidašnje situacije, ekstremi, ponekad želite preskočiti pravila ili “postavljene granice”. Nesvjesno funkcionirate po principu: kada je dobro vama – dobro je i drugima, kada je lose vama – drugima je još gore. Imate zavidnu energiju, ali nije vam lako kontrolirati je. Pokreće vas mogućnost za radost, užitak, i sreću. Vaša unutarnja težnja za promjenom jača je od potrebe da se skrasite. Kada ste razočarani, tužni ili povrijeđeni, činite sve što je potrebno da eliminirate neugodan osjećaj. Učite na svojim greškama i realno gledate na svijet oko sebe. Prekidi, odricanje i kažnjavanje su cijena koju plaćate ili naplaćujete za različite propuste. U suštini slabiji ste od onog kako se predstavljate okolini i drugima. Imate sklonost različitim opsesijama.

Većinom  odgovor “d”:

Kod vas je naglašena iznimna maštovitost i emotivnost, ali upravo ta duboka emotivnost (preosjetljivost) predstavlja i vašu najslabiju stranu. Ukoliko svoju energiju usmjeravate k afirmaciji i zadovoljstvu, ukoliko imate harmoničan odnos sa drugima vi predstavljate beskrajni izvor radosti. Ali, ako doživite razočarenje, bol i patnju okrećete se od drugih i postajete skloni (samo)kažnjavanju. Duboko u sebi težite kompletnom razvoju svoje osobnosti i zadovoljenju svojih potreba za “savršenstvom”. U suštini jači ste od onog kako se predstavljate okolini i drugima. Imate sjajan instinkt za samoodržanjem, odličan instinkt za opasnost ili nevolju. Kad se nađete u neugodnoj situaciji, a u njoj se nalazite jer ste tražili novi izazov, iskustvo ili čak nešto nemoguće. Vrlo brzo se snađete.  Znate se zaustaviti u kritičnom trenutku, a  ako želite znate zaustaviti i druge. Imate naglašenu sklonost  fantazijama.
pomirenje.com
Datum zadnje izmjene: 27.12.2013 14:47
Sve o temi: psiho test

Povratak

Pošalji prijatelju

Psihologija

Facebook komentari

Komentari

Avatar

Prohodnost cesta


Kolnici su mjestimice mokri i skliski u Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Magla smanjuje vidljivost mjestimice u unutrašnjosti. Ima je na autocesti A1 između Zagreba i Karlovca te od Bosiljeva do tunela Sveti Rok, pa je na pojedinim dionicama brzina ograničena na 100 km/h.
Na cestama u gorju mogući su odroni. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama i održavaju sigurnosni razmak između vozila te ih podsjećamo da u uvjetima smanjene vidljivosti (oblačno vrijeme, magla, jaki i povremeni pljuskovi kiše itd.) voze sa uključenim svjetlima.


Danas, od 14,00 do 22,00 sata zbog popravka pješačkog mosta (nathodnika) kod ulaza 1 u Nacionalni Park Plitvička Jezera na ŽC5201 Selište Drežničko-Prijeboj, vozit će se obilazno cestom D1 Prijeboj-Ličko Petrovo Selo-Grabovac, i obratno. ( Za posjet Nacionalnom parku Plitvička jezera, iz smjera Zagreba, pristup je moguć do ulaza 1 i parkinga na ulazu 1, a iz smjera Splita do ulaza 2 i parkinga na ulazu 2 te do hotela Jezero, Plitvice i Bellevue).

Danas, 29. srpnja 2014.god. od 11,30 do 13,30 sati bit će zatvorena brza cesta Solin-Klis (D1) u smjeru Splita, zbog radova. Obilazak je „starom kliškom cestom“ (ŽC6253). Iz Splita prema Dugopolju promet će teči nesmetano.

Zbog radova zatvorene su ceste:
- D2 Osijek-Vukovar između nadvožnjaka „Nemetin“ i skretanja za Zračnu luku Osijek,
- D22 Možđenec-Sudovec,
- D29 Kašina-Marija Bistrica,
- D50 Otočac-Perušić kod nadvožnjaka Janjče,
- D25 Korenica-Gospić (od 08,00 do 18,00 sati),
- D57 Vukovar-Orolik,
- D205 Klanjec-Dubrovčan,
- D307 Gornja Stubica-Marija Bistrica i
- ŽC6280 Dubovica-Sveta Nedjelja.

Uz privremenu prometnu signalizaciju vozi se na dionicama državnih cesta:
- D1 Korenica-Debelo Brdo,
- D9 Metković-Opuzen i
- D303 Rovinj-Rovinjsko Selo.

Od 8 do 18 sati, zbog radova zatvara se D25 Korenica-Gospić (do 6. kolovoza 2014. god.). Obilazak: Korenica D1-Udbina-D522-Gornja Ploča-Lovinac-D50-Gospić.

Naizmjence se vozi na:
- D2 od kružnog toka u Turčinu do raskrižja s Gospodarskom ulicom u Varaždinu,
- D31 od Šestak Brda do Pokupskog,
- D45 Rogoža-čvor Kutina,
- D47 Lipik-Novska, u mjestu Jagma,
- D205 Risvica-Dubrovčan,
- D206 na dionici od Valentinova do Petrovskog,
- na D227 Šenkovec-Štrigova u naselju Prekopa i
- Sisačka ulica u Karlovcu, izlaz iz Karlovca prema Pisarovini (D36).

Za teretna vozila zatvorene su ceste:
- D29 Marija Bistrica-Soblinec,
- D228 Jurovski Brod-Ozalj-Karlovac, u Gornjem Pokupju (za vozila iznad 15t),
- ŽC3124 Vidrenjak-Popovača-Kutina–Novska,
- ŽC3252 Novska-Borovac i
- ŽC4030 Orahovica-Kutjevo.

Zbog oštećenja mosta Cubinec do daljnjeg je zatvorena državna cesta D22 Križevci-Sveti Ivan Žabno za vozila iznad 3,5 tona nosivosti. Obilasci su: D41 prema Majurcu do skretanja za Lemeš Križevački-ŽC2212-ŽC2228-Trema-DC 22 i obratno. Za vozila ukupne mase do 3,5 tona nosivosti i ukupne širine do 2 m, privremeno se vozi preko zamjenskog mosta, a vozila se propuštaju naizmjence.

Otvoren je novi kolnik na autocesti A3 Bregana-Lipovac poslije čvora Rugvice u smjeru Zagreb Istok i autoceste A4 Zagreb-Goričan. Privremeni prolaz koji se koristio, više se ne koristi. Zabrana prometa za sva vozila i dalje ostaje u poslovnoj zoni Zagreb Istok.


Savjeti za sigurnu vožnju


 • Planirati put i uzeti u obzir alternativne pravce. Najkraći put na karti nije nužno i najbrži.
 • Odmoriti se! Umorni vozači gube koncentraciju pa se na dužim putovanjima treba češće odmarati.
 • Provjeriti ulje, rashladnu, kočionu i tekućinu za pranje vjetrobranskog stakla.
 • Provjeriti tlak u gumama, stanje i dubinu utora na njima (barem 3 mm).
 • Ponijeti nešto za jelo i (osvježavajuće) piće. Katkad putovanje traje duže od očekivanog.
 • Prije putovanja natočiti puni spremnik goriva
 • Vezati se sigurnosnim pojasom a voze li se i djeca pažljivo provjerite njihove sjedalice i sigurnosne pojaseve.
 • Prilagoditi brzinu kretanja vozila uvjetima i stanju na cesti te poštovati ograničenja brzine.
 • Uključiti radioprijamnik u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS) kako biste saznali što se događa nacesti i izbjegli čekanja. Ili, raspitati se u HAK-u (072 777 777) o stanju na prometnicama na kojima namjeravate voziti.
 • Dobro je biti član HAK-a: Vrlo često se događa da ključevi ostanu zaključani u automobilu ili je točeno krivo gorivo, ... pozivom na 1987 - klub će vam tada pomoći na cesti!

Savjeti MUP-a i HAK-a motociklistima


 • Uvijek nosite zaštitnu kacigu i ostalu opremu
 • Nemojte voziti brzo i prilagodite brzinu uvjetima na cesti
 • Ne precjenjujte svoje vozačke sposobnosti
 • Vozite s upaljenim svjetlima, tako ste uočljiviji drugima
 • Nemojte pretjecati gdje nije dozvoljeno ili je rizično

Savjeti MUP-a i HAK-a vozačima automobila


 • Ne oduzimajte vozačima motocikla prednost prolaska
 • Kod prestrojavanja i pretjecanja pazite na “mrtvi kut”
 • Vodite računa da motocikli brže ubrzavaju od auta
 • Motocikli se mogu učiniti daljima nego što zaista jesu
 • Ne usporavajte bez da ste dali znak paljenjem sva četiri pokazivača smjera ili laganim pritiscima ("pikanjem") na papučicu kočnice

Prometna nesreća


Više informacija na HAK-u »

Zemlja Jed. Valuta Kupovni Srednji Prodajni
Australija Australija 1 AUD 5,317727 5,333728 5,349729
Kanada Kanada 1 CAD 5,233487 5,249235 5,264983
Češka Češka 1 CZK 0,276641 0,277473 0,278305
Danska Danska 1 DKK 1,019072 1,022138 1,025204
Mađarska Mađarska 100 HUF 2,463446 2,470859 2,478272
Japan Japan 100 JPY 5,552024 5,568730 5,585436
Norveška Norveška 1 NOK 0,908368 0,911101 0,913834
Švedska Švedska 1 SEK 0,830047 0,832545 0,835043
Švicarska Švicarska 1 CHF 6,254424 6,273244 6,292064
Vel. Britanija Vel. Britanija 1 GBP 9,604980 9,633882 9,662784
SAD SAD 1 USD 5,654487 5,671502 5,688517
Europska Unija Europska Unija 1 EUR 7,598500 7,621364 7,644228
Poljska Poljska 1 PLN 1,832907 1,838422 1,843937

Copyright 2011. Portal Oko

Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.