Vlasnica brenda 'Mivida svijet'

INTERVJU Zapletite se u mrežaste majice Mirjane Najman Adžić /FOTO/

Veoma kreativna i još više vrijedna tridesetdevetogodišnjakinja Mirjana Najman-Adžić iz Grubišnog polja osnovala prepoznatljivi brend atraktivnog naziva Mivida Svijet.Naime osnivačica brenda bavi se heklanjem nakita, šalova, kapica i još štošta toga.Tek je počela prije tri godine, a već izradila mnogo modnih ukrasa i zanimljivih modnih detalja. Kaže da je heklanje za nju strast i osjeća se veoma ispunjenom i sretnom kod izrade svakog modnog detalja.

Modni novitet koji smo mi zapazili su majice kao mreže koje su prema riječima Mirjane izazvale veliku pozornost ovo ljeto i to sasvim slučajno.Je li ova kreativka slučajno ili s razlogom na Portalu Oko otkrijte u sljedećem intervjuu.

Majice kao mreže su veoma popularne ovo ljeto kako komentirate to?

Sam naziv " majica kao mreža" je isto nastao slučajno kao naziv albuma na mom profilu na facebooku. Dvoumila sam se oko naziva " majica kao mreža" ili " mreža kao majica" . Majica je prvenstveno ugodna za nositi i jako efektno izgleda u bilo kojoj odjevnoj kombinaciji. Može se nositi za  svakodnevne šetnje gradom, večernji izlazak ili odlazak na plažu.
Nosiva je na kratki rukav, dugi rukav ili na kupaći kostim. Veoma je rastezljiva je i fleksibilna tako da jedna veličina odgovara rasponu od dva do čak tri konfekcijska broja.

Kako ste se odlučili raditi takve majice s obzirom da smo upoznati da se uglavnom bazirate na izradu  nakita?

Iako je moja najveća strast izrada nakita, prvenstveno od špage, pa zatim pamučnog konca, priča o izradi majica je veoma interesantna. Ljudi koji me osobno poznaju, znaju da ja ne volim raditi velike "komade", no jednu molbu ipak nisam mogla odbiti. Naime, na proljeće mi je došla moja draga Ivana sa svojom starom , najdražom majicom, koja se na nesreću maalo stisnula u pranju i zamolila me da ju "popravim" . Naravno, kod vune popravka nema, no rekla sam joj da ću probati napraviti drugu, ali da ništa ne obećavam .Probala sam i napravila i Ivana  je bila veoma zadovoljna i tako je sve krenulo.
Kombinacije su bezbrojne : dugi rukav, kratki rukav, bez rukava, vesta, majica, haljina za plažu ili samo pareo u svim mogućim kombinacijama boja.

Koja boja mrežastih majica je trendi ovo ljeto?

Trendi boja, odnosno najtraženija majica ovog ljeta je bila od plavih šarenih trakica i jedna je čak završila u dalekoj Nizozemskoj

Po vašem mišljenju na koje odjevne kombinacije najbolje pristaju takve majice i po čemu su najsepcifičnije?

Ove majice jednako pristaju uz svakodnevne odjevne kombinacije, kao i za večernji izlazak. Svatko će ju nositi na svoj način i u tome je njihova prednost. Jednostavnost, udobnost  vrlo brzo ćete postići primjetnost.

Koliko je potrebno vremena izdvojiti za izradu jedne i od kojeg materija se izrađuju?

Mrežaste majice se mogu izrađivati heklanjem ili pletenjem, od vune, konca ili pamučnih trakica. Što je kvalitetniji materijal i sama majica će biti kvalitetnija. Trakice su posebno efektne, pogotovo one šarene ili "ombre", ali ove zadnje je kod nas jako teško naći. Pamuk je nosiv u svako doba godine, dok je vuna popularna zimi .

Jeste li imali možda kakvu reviju gdje su predstavljene te majice?

Nažalost, reviju majica do sada nisam imala, osim naravno ove za vaš intervju. Ovom prilikom se zahvaljujem Teni, Nives i Bojani koje su odradile odličan posao.

Veoma ste kreativni jer znamo da radite mnogo toga i to veoma originalno u čemu je tajna uspjeha?

Jedina tajna uspjeha je da radiš ono što voliš i ono što te čini sretnim i to ti je najveći uspjeh koji postoji.

Je li vi osobno nosite vaše mrežaste majice i koja vam je boja najdraža?

Nosim sve svoje radove, jer u svakom je prvenstveno dio mene.Veoma  mi je teško raditi po narudžbi, jer mislim da svaki kreativac unosi u svoj rad dio sebe i nekada ( često ) neki komad ispadne potpuno drugačije nego što sam ga u početku zamislila.

Jelena Hendić, foto: Mirjana Najman-Adžić, Dejan Adžić

Komentiraj članak

Komentari