Izbori 2015.

/INTERVJU/ SANJA PUTICA: Očekujemo pobjedu Domoljubne koalicije, osvojit ćemo najmanje osam mandata u X. izbornoj jedinici!

Uoči parlamentarnih izbora 8. studenoga, razgovarali smo sa Sanjom Puticom, predsjednicom Zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinski i sedmoj na listi Domoljubne koalicije za X. izbornu jedinicu. Putica se osvrnula na predizborne aktualnosti na hrvatskoj političkoj sceni, istaknula ključne projekte koji će se dovršiti dolaskom Domoljubne koalicije na vlast te najavila osvajanje najmanje osam mandata u X. izbornoj jedinici.

Još samo tri dana dijele nas do parlamentarnih izbora. Kakva su očekivanja Domoljubne koalicije za X. izbornu jedinicu?

Očekujemo pobjedu Domoljubne koalicije u X. Izbornoj jedinici, ali i u cijeloj Hrvatskoj. Čvrsto vjerujem kako ćemo u našoj izbornoj jedinici osvojiti najmanje osam mandata.

Sedmi ste na listi. Kad uđete u Sabor, namjeravate li mandat u Gradskom vijeću Grada Dubrovnika prepustiti nekom drugom?

Vjerujem kako je moj ulazak u Sabor izvjestan. Što se tiče prepuštanja mandata, to neće biti moja osobna, već odluka na razini naše stranke. No, često nije loše u tom smislu održavati kontakte s lokalnom samoupravom kako bi u što većoj mjeri mogli pomoći, ali ponovno ističem to ćemo se naknadno dogovoriti jer to neće biti moja osobna odluka.

Koliko vi kao zastupnica možete pomoći Dubrovniku i njegovim građanima? Za što ćete se zalagati?

Pomoć je uvijek ovisna o pojedincima, ali naravno jako je važno da imamo svoju jaku i stabilnu vladu koja će poslušati impuls svojih zastupnika. Mislim kako se može dosta učiniti, pogotovo kad imate svoju Vladu i kad možete predlagati projekte koji su sigurno potrebni Dubrovniku.

Kad spominjete projekte, na koje konkretno mislite?

U prvom redu to je nastavak gradnje Pelješkog mosta, autoceste do Dubrovnika, brze ceste Zračna luka Čilipi -  Dubrovnik. Što se tiče  naše Županije, ističemo razvoj doline Neretve i u popljoprivrednom i u turističkom smislu te očuvanje života na našim otocima, uz njihovu bolju prometnu povezanost, razvoj turizma, poljoprivrede, male brodogradnje.

SDP-ov ministar Branko Grčić jučer je istaknuo kako je njihova vlada dosta napravila za jug Hrvatske spomenuvši kao najveći izazov dovršenje velikog projekta Zračne luke Dubrovnik,  a zatim i projekt Pelješkog mosta.

Nikako se ne možemo s time složiti. Ako je igdje  Vlada na odlasku pokazala totalnu nebrigu za jedan hrvatski kraj, to je Dubrovačko-neretvanska županija i Grad Dubrovnik. Niti su nastavili gradnju Pelješkog mosta niti su pokrenuli bilo koji projekt ovdje, a kamoli ga završili. Što se tiče Zračne luke, ona  je po meni čista zasluga menadžmenta i vodstva Zračne luke Dubrovnik.

Kako komentirate Milanovićevu poruku da HDZ-ovci ne mogu nabrojati pet točaka jer imaju nečist savjest?

Ne treba uopće govoriti kako je sadašnje vodstvo HDZ- svoje probleme s korupcijom i bilo kakvom vrstom kriminala odavno  zatvorilo. To pokazuje i ukidanje presude stranci  i skidanje stigme s članova. Potpuno neopterećeni bilo čime ulazimo u ove izbore. Mi itekako  možemo nabrojati pet točaka svog programa koji se temelji na gospodarstvu, a kojega prati još 50 infrastrukturnih projekata koji su u vrlo visokoj fazi pripremljenosti. Budućoj Vladi Tomislava Karamarka neće čak ni trebati početnih 100 dana, zato što  imamo već dosta toga spremno i možemo odmah početi raditi.

Odnedavno ste i na čelu  Zajednice Žena HDZ-a Katarina Zrinski. Kazali ste kako vam je cilj daljnja afirmacija žena u politici i stvaranje boljeg zakondavnog okvira za žene. Kako to namjeravate provesti?

Mogu  kazati kako smo od trenutka otkad sam na čelu Zajednice Žena,  koju smatram iznimno bitnom zajednicom unutar HDZ-a,  već imali nekoliko aktivnosti. Nadasve smatram kako se žene mora potaknuti na intenzivniji politički rad. Dakle, Zajednica Žena djeluje i u humanitarnim smislu, ali  iznimno je  važno da djeluje i u tom političkom smjeru.

Za kraj, vaša poruka biračima.

Mislim kako se doista nalazimo na prekretnici . Potreban je zaokret i jedna jaka Vlada . Sukladno tomu jedini izbor je gospodarski program HDZ-a, odnosno Domoljubne koalicije 5+ Hrvatska. Domoljubna koalicija će sa svojim ljudima realizirati taj program i odvesti  Hrvatsku u bolje sutra.

 

Komentiraj članak

Komentari