DUBROVAČKI NOGOMETAŠ

INTERVJU Lakić: Iza mene je sezona iz horora

Hrvatski nogometaš Srđan Lakić dao je intervju za Wolfsburger Allgemeine Zeitung u kojem se osvrnuo na prošlu sezonu i bacio pogled prema novoj od koje ima velika očekivanja.

Lakićevo je ime naglo izbilo u prvi plan nakon što se teško ozlijedio Wolfsburgov napadač Patrick Helmes. Očekuje se da bi Dubrovčanin u takvim okolnostima mogao dobiti puno više prilika.

U drugoj polovici prošle sezone bili ste posuđeni Hoffenheimu. Sada ste opet u Wolfsburgu. Želite li tu i ostati?

- Iza mene je sezona iz horora. Nakon takve mizerije, želim se ponovno dokazati. Moja je želja ostanak u Wolfsburgu.

S ozljedom Patricka Helmesa, povećavaju se vaše šanse za igru.

- Iz moje se perspektive ništa nije promijenilo. Moj cilj ostaje isti. Ne znam procjenjuje li trener Felix Magath sada drugačije situaciju, nisam razgovarao s njim. Ali, ružno je ovo kroz što prolazi Patrick. Iako mi je konkurent, suosjećam s njim jer sam prošle sezone imao velike probleme s ozljedama: mišići, menisk, potrgani ligament, ozbiljna virusna infekcija, pa leđa...

Zbog toga sezonu nazivate hororom?

- Da, moja igra je značajno patila. Bila je to razočaravajuća sezona. Frustrirajuće je kad ste stalno nespremni, a trebali biste biti u najboljoj formi. Ali, iskoristio sam odmor kako bih sve zaboravio.

Što je sada drugačije?

- Ove godine dobro podnosim teške treninge i osjećam se bolje iz tjedna u tjedan. Na drugačijoj sam razini i u drugačijoj poziciji. Puno je novih igrača, ali dokazat ću se. Preda mnom je dugačak put.

Kako ocjenjujete sadašnju momčad?

- Puno je promjena. Momčad je stabilna i malo bolja.

Totalsport

Komentiraj članak

Komentari