MSC GRUPA

Industrijski veteran Michael Ungerer pridružuje se MSC Grupi kao izvršni direktor novog luksuznog brenda

MSC Grupa je jučer objavila kako se industrijski veteran Michael Ungerer pridružio kompaniji kao izvršni direktor MSC-ovog novog luksuznog brenda.

Gosp. Ungerer pridružit će se MSC-u nakon 30 godina menadžerskog iskustva u segmentu kružnih putovanja kao i luksuznom gostoprimstvu. Radit će u sjedištu kompanije u Ženevi te će izravno odgovarati Pierfrancescu Vagi, izvršnom predsjedniku MSC Grupe za poslove kružnih putovanja.

Gosp. Vago je komentirao: „Posebno mi je drago što mogu dati ovu najavu jer ona predstavlja ključni korak naprijed u postavljanju organizacijske strukture koja će voditi razvoj našeg novog luksuznog brenda. Za nas je ovo prirodni razvoj uslijed sveg rada koji stoji iza brenda MSC Cruises od njegovog osnutka, uključujući i razvoj uspješnog koncepta „brod-unutar-broda“ MSC Yacht Cluba.

„U središtu našeg novog luksuznog brenda bit će zaštita okoliša – uz uvođenje novih revolucionarnih tehnologija – kao i inovacija u hardveru i doživljajima, dvije temeljne MSC-ove vrijednosti koje se isprepliću kroz čitavo naše poslovanje. Michael, kojem želim toplu dobrodošlicu u MSC obitelj, donosi specifično znanje i iskustvo te osobne i profesionalne vrijednosti koje su u suglasju s našim.“

Gosp. Ungerer je dodao: „Izuzetno sam počašćen i uzbuđen zbog prilike koju ovaj jedinstven, izvanredan projekt pruža. Ovo je kruna moje profesionalne karijere te se savršeno nadopunjuje s mojim iskustvom u industriji kružnih putovanja i luksuznog gostoprimstva. Izuzetno sam ponosan što blisko surađujem s vizionarom kao što je Pierfrancesco Vago i legendarnom brodarskom obitelji koja je uspjela izgraditi dugoročno održivo poslovanje uz kulturu usmjerenu na ljude i s vrijednostima koje i osobno dijelim.“

Početkom ove godine, MSC je Fincantieriju potvrdio narudžbu četiri luksuzna broda ukupne vrijednosti veće od 2 milijarde eura. Ukupna zapremnina ovih brodova bit će oko 64.000 bt, a imat će najnovije i najnaprednije ekološke i pomorske tehnologije. Dodatno, ove super-jahte, koje će luksuznom segmentu predstaviti čitav niz novih doživljaja i ostalih aktivnosti uz velikodušan omjer javnih prostora, pokazat će i vrlo inovativan dizajn.

Prvi od četiri broda će biti isporučen na proljeće 2023. godine. Preostala tri će se floti pridružiti po jedan svake naredne godine.

Gosp. Ungerer, 53, austrijski je državljanin s MBA diplomom INSEAD poslovne škole gdje je također stekao i diplomu Independant Director Programme (IDP).

Komentiraj članak

Komentari