PREVEZENI U ZAGREB

INDEX DOZNAJE Privedeno više osoba zbog tragedije u Hidroelektrani Dubrovnik

Privedeno je više osoba zbog tragedije u hidroelektrani kod Dubrovnika.

Kako doznaje Index, više je osoba kombijem dubrovačkih registracija prevezeno u Zagreb i sada se nalaze u Odjelu kriminalističke policije u zagrebačkoj Heinzelovoj ulici. Doznajemo i kako se radi o zaposlenicima HEP-a. 

Dolazak osoba koje se povezuju s tragedijom u dubrovačkoj hidroelektrani Indexovu su novinaru na licu mjesta potvrdili iz zagrebačke policije, no u ovom trenutku nisu željeli dati više informacija. 

Ni iz dubrovačko-neretvanske policije, koja koordinira istragu, nisu željeli dati više informacija te su nas uputili na Ministarstvo unutarnjih poslova, iz kojeg nam nisu odgovarali na pozive. 

Podsjetimo, požar u Hidroelektrani Dubrovnik dogodio se 10. siječnja ove godine, a bježeći od vatre i dima smrtno su stradala trojica djelatnika.

Tijelo Mata Maškarića pronađeno je u odvodnom kanalu, tijelo Ivice Zvrka pronašli su mještani na stijenama u blizini Cavtata, dok se za Davorom Pozniakom tragalo tri dana, nakon čega je pronađen u sporednoj cijevi odvodnog tunela.

Dvadesetak dana nakon tragedije u medijima je izašlo preliminarno izvješće u kojem je stajalo da je do požara došlo jer se zapalio strop u prostorijama hidroelektrane u kojima su se nalazili radnici. Radnici navodno nisu imali nikakve šanse za gašenje vatre jer je na strop i zidove postavljen neadekvatan zapaljivi izolacijski materijal, vjerojatno lako zapaljive PVC ploče. 

Od tada pa do danas Hidroelektrana ne radi, a još uvijek traje čišćenje prostorija u kojima se dogodio požar. Zbog svih okolnosti se ni ljudi koji rade u HE Dubrovnik ne žele vraćati na radna mjesta. Osjećaju se nesigurno, posebno nakon što je niz pitanja o sigurnosnim propustima ostao bez odgovora. S druge strane, gubici zbog nerada HE Plat procjenjuju se na oko dva milijuna kuna dnevno. 

Komentiraj članak

Komentari