Prehrana

INAČE JE ZDRAVO Ovo su situacije u kojima ne bi trebali koristiti maslinovo ulje

Cijenjeno zbog raznih primjena u kulinarstvu, zdravlju i ljepoti, maslinovo ulje već je stoljećima tražena roba među raznim kulturama i na raznim kontinentima.

Iako nema dvojbe o njegovoj svestranosti i koristima, ipak postoje zadaci koje maslinovo ulje ne može (ili ne smije) obaviti. Zato, prije nego sljedeći put nalijete maslinovo ulje, razmislite je li ono najbolji izbor za zadatak koji je pred vama. Evo u kojim situacijama bi trebali razmisliti o alternativama, pišu finirecepti.net.hr

Kada ne znate njegovo podrijetlo

Prije nego se bacite na pripremu hrane ili proizvoda za njegu kože s maslinovim ulje, pobrinite se da znate da u smočnici imate pravu stvar. Prema nekim istraživanjima, čak 80% talijanskih maslinovih ulja koje možemo pronaći u trgovinama zapravo su “prijevare”. Postoje tri skupine takvih ulja: 1) Pomiješana ulja slabe kvalitete s uljima više kvalitete, 2) Pakiranje starog (ili čak užeglog) ulja koje je ostalo na zalihama i prodavanje takvih pakiranja kao da su svježa i 3) Pakiranje proizvoda poput sojinog ili suncokretovog ulja i podmetanje takvih boca umjesto pravog maslinovog ulja.

Komentiraj članak

Komentari