PREIMENOVANJE ULICE

'I U DOBRU I U ZLU, ON JE BIO UZ GRAD' Dubrovnik je dobio Ulicu maestra Đela Jusića

Na prijedlog gradonačelnika Mata Frankovića, Hvarska ulica postala je Ulica maestra Đela Jusića, piše Dubrovački dnevnik.

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, početkom lipnja, uputio je Odboru za određivanje imena ulica i trgova u naseljima Grada Dubrovnika prijedlog da se jedna od gradskih ulica imenuje po nedavno preminulom maestru što je potvrđeno na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća, a danas je svečano obilježeno postavljanje natpisa.

Franković istaknuo je kako je maestro Jusić puno toga napravio za Dubrovnik.

- I u dobro i u zlu, on je bio uz Grad. Kada je bilo najteže, za vrijeme rata, došao je iz Zagreba i svjedočio stradanju Dubrovnika. Brojna djela su ostala u trajno naslijeđe i zbog toga se svi slažu da je zaslužio ulicu. Ona je na pravom mjestu: vide se Buža, vrata od Ploča, Porporela, Lokrum, zidine... i to je sve ono što je on istinski volio. Simbolika svjedoči koliko je on ovaj grad volio i poštovao - kazao je gradonačelnik Franković dodavši kako će Grad Dubrovnik snositi administrativne troškove promjene adrese stanovnika koji žive u sad već bivšoj Hvarskoj ulici.

Više pročitajte OVDJE.

Komentiraj članak

Komentari