Uplate ostale neproknjižene

I TO SE DOGODILO Redovito plaćao račune, a iz HEP-a mu došli isključit struju

'Nisu proveli moje plaćene račune kroz sustav. Ostaje gorak okus u ustima zbog ove situacije' – rekao je Josip Horvat za podravski.hr

Josip Horvat, stanar Radničke ceste u koprivničkom prigradskom naselju Draganovec, jedva je uspio zaustaviti radnike HEP-a da mu isključe struju koju je redovno plaćao, piše podravski.hr

– Kao iz vedra neba došli su ljudi iz HEP-a da mi isključe struju. U prvi tren nisam znao što se događa, zašto su oni došli, no bili su neumorni i inzistirali da imaju nalog da mi se isključi struja. Inače je supruga zadužena za plaćanje računa, a trenutno je u bolnici pa se u prvi mah nisam snašao, no znam da sve račune uredno plaćamo – rekao je Josip.
Kako kaže, nije dozvolio ulazak radnicima u dvorište, ali oni su inzistirali.
– Možda sam im uputio i malo grublje riječi, no nisam znao kako da im dokažem da je struja plaćena. Nisu ih zanimali papiri, oni su tvrdili da imaju nalog za isključenje i dalje ih ništa nije zanimalo – kaže Josip.
Dodaje da s njim žive mala djeca, supruga je u bolnici, a bez struje bi bilo teško.
– Nekako sam ih uspio otpraviti, no rekli su mi da će se uskoro vratiti. Onda mi je u pomoć uskočio susjed koji je nazvao Elektru u Koprivnici da vidimo što se dogodilo, no oni su rekli da ništa tu ne mogu, neka zovemo u Osijek na onaj nesretni broj telefona na koji se nitko ne javlja – veli Josip.
Kako kaže, ponovno uključenje je skupo, a ne vjeruje da bi ga ponovno uključili besplatno, čak i kad bi uvidjeli da su pogriješili. Za objašnjenje situacije upitali smo u HEP, no do zaključenja broja odgovor nismo dobili.
Nakon nekoliko sati od nemilog događaja, Josip nam je kazao kako je uspio dobiti osječku podružnicu.
– Evo, sve je riješeno. Uvidjeli su da su pogriješili jer nisu proveli moje plaćene račune kroz sustav te rekli da nam ipak neće isključiti struju. Ipak, ostaje gorak okus u ustima zbog cijele ove situacije – zaključio je Josip Horvat. (sm)

Komentiraj članak

Komentari