Projekti

I FRANKOVIĆ OPALIO PREMA GOLU Glavica Babinog kuka dobila novi prostor za vježbu, igru i relaksaciju (FOTO/VIDEO)

Gradonačelnik Mato Franković u pratnji suradnika obišao je danas novo igralište na glavici Babinog kuka.

Ovaj sportski infrastrukturni projekt vrijedan 2.871.591,88 kuna s PDV-om koncipiran je u nekoliko jedinica: dječje igralište za mlađu djecu i djecu s poteškoćama u razvoju, plato za trening na otvorenom te igralište za mali nogomet i košarku. Osim prostora za sportske aktivnosti, uređen je i dio pristupa do parka, ali i prostor za odlaganje otpada i autobusno stajalište, piše Dubrovački dnevnik.

"Prije svega, ovo je najveće igralište na području Dubrovnika koji ima cijeli niz različitih aktivnosti, a posebno vrijedi istaknuti prve workout sprave za osobe s invaliditetom. Takvo nešto dosad nije postojalo u Dubrovniku. Tu je i velik broj djece, investicija je kao takva itekako opravdana," izjavio je Franković.

"Ovo možemo nazvati sportskim centrom s obzirom na to kako je sastavljen od tri cjeline; to su nogometni i košarkaški teren, potom igralište za djecu te prostor za fitness. Također, tu su i dvije sprave za osobe s invaliditetom," izjavio je gradski pročelnik Srđan Todorovski dodavši kako Grad nastavlja sa sličnim projektima u Dubrovniku i Mokošici.

Izvođač radova je tvrtka Alfaplan građenje.

"Po prvi put u Dubrovniku je rađeno igralište u ovom opsegu. Radove smo počeli u veljači," kazao je Tomislav Bačić, šef gradilišta.

Franković je upitan i o kritikama koje je na račun projekta iznio gradski vijećnik, Mostovac Maro Kristić, koji je kazao kako se 'za taj novac mogla izgraditi dvorana' i kako je igralište rađeno na privatnom zemljištu.

"Postoji razlika između mene i Kristića; mi smo imali prioritet, a to su djeca. Njegov su prioritet građevinski poduzetnici koji u neposrednoj blizini rade kuće za iznajmljivanje. Dječji smijeh i graja im ne pričinjaju zadovoljstvo," izjavio je Franković.

Inače, realizacijom projekta izgradnje sportsko-rekreacijskog parka na Babinom kuku građani svih skupina dobili su novu zelenu zonu za aktivno provođenje vremena.

Komentari

Komentiraj članak

Komentari