Efikasno i jeftino

I bez teretane se zimi može vježbati kod kuće

Mnogim ljudima, koji su naviknuli trčati, voziti bicikl i uvijek biti aktivni, teško pada zimsko razdoblje kad zbog vremenskih uvjeta ne mogu obavljati svoje omiljene aktivnosti. Odlazak u teretanu može biti skup sport, stoga vam donosimo nekoliko prijedloga za kućne treninge:

Burpee izazov
Jedan od najzahtjevnijih, ali i najučinkovitijih besplatnih treninga je ujedno najjednostavniji: Napravite 100 burpeeja u što kraćem vremenskom roku. Kad se umorite, napravite pauzu od pola minute i nastavite. Ponovite za tjedan dana i sigurno ćete biti bolji od prvog pokušaja. Burpeeji sagorijevaju masti i ne zahtijevaju nikakvu opremu.Budite dovoljno hrabri i uhvatite se u koštac s ovim izazovom!

Špil karata
Vjerovali ili ne, špil karata je koristan rekvizit za intenzivan trening. Pravila su ovakva: Svaka karta odgovara određenoj vježbi (npr. sklekovi, trbušnjaci, čučnjevi...), a broj na karti predstavlja broj ponavljanja. Odredite koliko karata ćete izvlačiti prema vlastitoj procjeni fizičke spreme. Izvlačite karte i izvodite vježbe što je brže moguće bez pauze. Napravite tri serije.

Kružni trening
Kružni trening je odličan način da se sagore kalorije, posebno kada imate malo vremena. Odaberite nekoliko omiljenih vježbi (ili najmanje omiljenih, ovisno kako gledate na to) i izvodite svaku po 30 sekundi, uz brzo prebacivanje jedne vježbe na drugu. Nakon što ste završili "krug", vrijeme je da odmah napravite još dvije serije.Kućanski posloviSagorite nekoliko kalorija i obavljajući kućanske poslove. Sat čišćenja vrijedi oko 170 kalorija. Penjanje uz stepenice (poželjno uz vrećicu namirnica) može skinuti nevjerojatnih 400 kalorija u satu. Alternativa je da stavite u ruksak nekoliko starih udžbenika i hodate gore-dolje po stepenicama.

Online vježbanje
Naravno uvijek možete vježbati uz Ultrafit treninge! Sve vježbe su besplatne i pogledati ih možete OVDJE.

Fitness oprema
Ako vam je cilj dovesti se u formu iz udobnosti vlastitog doma, trebat će vam nekakva oprema. Pretpostavit ćemo da su orbitreci ili sobni bicikli preskupa opcija, stoga nabavite uže za preskakanje, girju ili set bučica koje možete pronaći u sportskim trgovinama ili naručiti online po prihvatljivim cijenama.

Komentiraj članak

Komentari