Svjetsko prvenstvo

Hrvatska je sinoć pobijedila, Danci ipak misle da su oni bili bolji

Vatreni su prošli u četvrtfinale SP-a izbacivši Dansku na penale, a iako mnogi Hrvatsku vide kao najbolju momčad prvenstva, Danci nisu baš očarani i vjeruju da su bili bolji.

Hrvatska nogometna reprezentacija je u dramatičnoj završnici, raspucavanjem penala, izbacila Dansku i plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Rusiji, pišu 24sata.

U prve četiri minute utakmice pala su dva gola, a rezultat 1-1 zadržao se na semaforu svih preostalih 116 minuta, nakon čega je uslijedila prava drama - penali. Ipak, Hrvate je spasio Danijel Subašić i trima obranama osigurao prolaz dalje, ali Danci vjeruju kako su oni bili bolja momčad na tom susretu. 

- Pokazali smo svima koliko možemo. Ova momčad je pokazala da zna igrati utakmice na velikim natjecanjima. Odigrali smo našu najbolju utakmicu kad je bilo najpotrebnije - rekao je Mathias Jorgensen, strijelac prvog gola na utakmici.

- Pokazali smo da smo bolji od Hrvatske. To je jedino pozitivno iz ove utakmice. Ljudi pričaju da su oni najbolja momčad Svjetskog prvenstva, ali dajte... Nisu najbolji i možete me slobodno citirati nakon što završi prvenstvo.

Igrom Vatrenih razočaran je i Andreas Cornelius.

- Oni uopće nisu izgledali toliko moćno kao u ostatku turnira. Tada su djelovali sjajno, a sada smo mi bili bolji od njih.

A da je njegova momčad bila bolja, vjeruje i Kasper Schmeichel.

- Trebali smo pobijediti već u regularnom dijelu utakmice. Naša utakmica protiv Hrvatske bila je naša najbolja utakmica u Rusiji. Bili smo bolji, kontrolirali smo cijeli susret - zaključio je igrač utakmice.

Komentiraj članak

Komentari