Najavljene oštre sankcije

HRT se ispričao zbog skandaloznog priloga o zdravstvenom odgoju, HND zgrožen izjavama voditeljice

Protiv Karoline Vidović Krišto, urednice HTV-ove emisije Slike Hrvatske u kojoj je na izrazito pristran i strukovno upitan način obrađena tema uvođenja spolnog odgoja u školski sustav, bit će poduzete oštre mjere", priopćili su s HRT-a.

Glasnogovornica HRT-a Dorotea Lazanin Jelenc svim je gledateljima uputila ispriku zbog stavova iznesenih u posljednjoj epizode koja je pod nazivom "Pedofilija kao temelj spolnog odgoja?" emitirana jučer navečer.

"HRT se ispričava gledateljima emisije Slika Hrvatske (koja se emitira za iseljenike) na jučerašnjoj emisiji urednice i voditeljice Karoline Vidović Krišto. Ističemo kako stavovi izneseni u emisiji nisu stavovi HRT-a. Zbog ozbiljnog narušavanja pravila struke te zloupotrebe položaja, HRT će poduzeti oštre mjere", navedeno je u priopćenju HRT-a.

Vidović Krišto u emisiji je pročitala pismo gledatelja koji je uvođenje spolnog odgoja u hrvatske škole poistovjetio sa seksualnim zlostavljanjem mladih i djece. Potom je uslijedilo i prikazivanje pojedinih isječaka iz kontroverznog filma "The Kinsey Syndrome" u kojem Christian J. Pinto, inače autor opskurne reputacije, nastoji moralno devalvirati znanstveni rad pionira seksualne revolucije Alfreda Kinseya.

Kako doznajemo, zbog ovako pristranog izvještavanja i "očigledne propagande protiv zdravstvenog odgoja" cijelim će se slučajem pozabaviti i ogranak Hrvatskog novinarskog društva na HRT-u, ali i etičko povjerenstvo te Nadzorni odbor HRT-a.

Komentiraj članak

Komentari