ZASTRAŠUJUĆE

HOROR KOD ZAGREBA Ubio vršnjaka s 150 uboda, želi na slobodu

17-godišnjak koji je prošle godine na Štefanje kod Zagreba počinio zastrašujući zločin ubivši vršnjaka s više od 150 uboda i rezova tupotvrdim predmetom uložio je žalbu preko svog odvjetnika protiv produljenja pritvora koje je odredio Županijski sud u Velikoj Gorici. Umjesto toga, kao zamjenu traži mjere opreza, obvezno tjedno javljanje i tretman liječenja kod psihijatra, piše Jutarnji list. Zbog teškog ubojstva, 17-godišnjaku prijeti višegodišnji zatvor.

Prvostupanjski sud, naime, smatra da postoji opasnost da će maloljetnik na slobodi ponoviti kazneno djelo jer je prijatelju-žrtvi zadao više od 150 ubodnih i reznih rana što upućuje na iznimnu agresivnost, okrutnost i bezosjećajnost. A za sud njegove tvrdnje da prije nije činio kaznena djela, da nikad nije bio u tretmanu centra za socijalnu skrb te da je završio osnovnu i srednju školu nikako ne umanjuju i ne otklanjaju opasnost od ponavljanja (ne)djela.

Sudsko-medicinsko vještačenje je, među ostalim, otkrilo da su ozljede najvećim dijelom bile na glavi i vratu te šakama, jer se žrtva i branila, no nikako nisu manje stravične ozljede i nagnječenja po leđima, trbuhu i kuku.

Zbog teškog ubojstva na okrutan i podmukao način, mladiću koji je tek počeo živjeti prijeti višegodišnji zatvor. Podsjetimo, svirepi čin nad bolesnim vršnjakom koji je osumnjičenom došao u posjet dogodio se 26. prosinca prošle godine u pola bijela dana u polju, na osami, nekih oko 500 metara od najbližih kuća u selu.

Više pročitajte OVDJE.

 
 

Komentiraj članak

Komentari