Prva imena objavljena na ovogodišnjem Frequency festivalu

Headlineri Frequency festivala

Jedan od najdugovječnijih austrijskih festivala, Frequency, 15. kolovoza započinje na sad već uobičajenoj lokaciji St. Poltenu, nedaleko od Beča i trajat će puna tri dana. Lineup je i ove godine najavljen na spektakularan način.

Frequency festival već 20-ak godina vješto se pozicionira na centralnoj Europskoj festivalskoj mapi. Formula je zadnjih par godina nepromjenjiva - investicija u najrelevatnije headlinere iz sfere rock/indie i pop usmjerenja, paralelni electro/DJ stage sa fokusom na manje komercijalne ali potencijalno upcoming electro artiste te srednje strujaške bendove kojima je naklonjena i kritika i publika. Sve je to zapakirano u jedan svježi i urbani koncept ljetnog festivala, ponešto neuobičajen za tradicionalnu austrijsku publiku koja konzumiranju live događaja pristupa kao da je to maturalac, a ne glazbeno-umjetničko iskustvo.

Najinteresantnije ime ovogodišnjeg izdanja su britanski prvaci folk izričaja Mumford&Sons, vječna patnja mnogih festivalskih promotora, koji su bili i u užoj konkurenciji za nastup na ovogodišnjem InMusicu. Njima kao headlinerima pridružit će im se kanadska live atrakcija Billy Talent. Onizadnjih godina kaskaju  na studijskom planu, djelomice i što se njihov glazbeni izričaj lagano ispuhao, no već godinama su u samom vrhu light punk-rock live artista, upravo zbog velike energije i performansa kojeg ulažu u svoje nastupe. Također vrckast i simpatičan pristup im otvara vrata dosta širokoj publici, pa tako su postali i jedni od najomiljenijih bendova u Austriji, što dokazuju i brojni festivalski, ali i solo nastupi zadnjih 10-ak godina.


Treći headliner, je isto tako zicer promotorskog miljea ovih područja, a to je alter-rock institucija Placebo. Kao i Billy talent, posljednjih godina potpuno irelevantni na studijskom planu, no prati ih horda vjernih fanova te evergreen klasici poput Bitter End, Special K ili Every you Every me.


Od ostalih bendova na plakatu valja izdvojiti The Offspring, At the Drive In, Wiz Khalifa te Cypress Hill.


Festivalska ulaznica je 149 eura, a uključuje trodnevni pristup festivalu te kamp prostoru.Ostale informacije mogu se pronaći na službenoj festivalskoj stranici izvođačima: https://www.frequency.at/

Ulaznice u Hrvatskoj moguće je kupiti preko sustava Eventim.hr.

Komentiraj članak

Komentari