PRORAČUNAVANJE

HDZ OŠTRO: Prestanite obmanjivati javnost, bit će Feste svetog Vlaha i bez Andra Vlahušića!

Gradski odbor HDZ-a Dubrovnik, točnije njegov predsjednik Mato Franković komentirao je posljednju sjednicu Gradskog vijeća tijekom koje je Dubrovnik ušao u novo razdoblje krize vlasti.

„Neće Dubrovnik prestati živjeti. Mi kao najveća politička stranka u Dubrovniku moramo reagirati na ono što gradonačelnik radi, da plaši stanovnike efektom kaosa ako se na izglasa proračun, sve sa samo jednim jedinim efektom kako bi se gradonačelnik Vlahušić održao na poziciji“, iznio je stav HDZ-a Mato Franković.

„Nevjerojatno je kako gradonačelnik radi svojih interesa želi pretvoriti Dubrovnik u grad slučaj. Provlači se teza kako nitko nije bio protiv proračuna što je laž, HDZ je i u četvrtak istaknuo što je u proračunu nerealno i da je prenapuhan. Mi pri tome stojimo i danas. Kroz cijelu 2014. je gradonačelnik tvrdio da je proračun za tekuću godinu dobar, a mi smo još od svibnja upozoravali da proračun nevalja i da je nužan rebalans, koji se dogodio na posljednjoj sjednici, kada je usklađen proračun za 55 milijuna kuna manje“, kazao je Franković.

"Kome je uzeto tih 55 milijna kuna? Uzeto je iz onih sredstava koja su trebala ići poljoprivrednicima i obrtnicima, uzeto je od naknada za kućanstvo, 19 milijuna kuna je uzeto kulturi, uzeto je i iz kapitalnih ulaganja za groblje na Dubcu. Gdje su tu građani, oni su računali na te novce, što je s njima? Cijelu ih se godinu uvjeravalo da će novca biti, pa im se na kraju godine te novce uzelo, što s njima? Dio se mogao namaknuti iz zadužice koja je vezana za mikroasfalt, ali to se nije napravilo“, smatra Franković.

Prava istina je da ni ovaj proračun nije dobar, ali je gradonačelnik mislio da su svi naivni, pa je mislio da svakom da pomalo, pa da osigura proračun. Ali to se nije dogodilo, proračun nije usvojen, nikakva politička odmazda, nikakva mržnja nego neslaganje s proračunom. I sada se gradonačelnik služi s onom tri puta ponovljene laži, istina više ne važi. I sada su svi koji se ne slažu s njime neprijatelji grada, ne vole grad a on ga jedini brani. Neće tete u vrtićima ostati bez plaće, neće se dogoditi apsolutna blokada. Bit će i Božića, i svetog Vlaha. Stav 'grad to sam ja' nije dobar. Pa gdje još brat gradonačelnika može raditi na gradskim projektima, gdje još vlada nepravomoćno osuđen gradonačelnik? Kažu pojedinci Volim dubrovnik i zato podržavam proračun. Znači li to da mi koji ne podržavamo ovakav proračun, koji mislimo da je nerealan ne volimo Dubrovnik? Žalosno je da se na ovakav način manipulira građanima da bi se ostalo na vlasti“, dodao je Franković.

Presuda Vlahušiću

„A što ako Vrhovni sud potvrdi presudu 16. ovog mjeseca, hoće li se grad blokirati ako gradonačelnik bude morao odstupiti? Očito gradonačelnik misli da ako nema njega nema ničega. Prestanite obmanjivati javnost, širiti neistine. Bit će Feste svetog Vlaha i ako ne bude Andra Vlahušića“, rekao je Franković te dodao kako izjašnjavanje Dubravke Šuice, koja je bila suzdržana, ne treba dodatno pojašnjavati, jer je mišljenje bilo da proračun ne treba usvojiti.

Komentiraj članak

Komentari