NE ŽELI U TREBINJE

GRADONAČELNIK VLAHUŠIĆ: Poginuli u ratu su barijera mom odlasku u Trebinje

Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić rekao je danas da su žrtve posljednjeg rata još uvijek barijera koja stoji između Dubrovnika i Trebinja, te da „politički“ još nije došao trenutak kako bi kao dubrovački gradonačelnik posjetio Trebinje, usprkos činjenici da građani s obje strane granice svakodnevno surađuju.

„Ljudski – Dubrovnik jako dobro surađuje s Trebinjem. Puno naših ljudi odlazi u Trebinje, dolazi naša razvojna agencija. Dubrovački biskup je posjetio Trebinje. Vjerujem da će doći vrijeme i za gradonačelnike – ali svjesni smo da je to isključivo pitanje političkog trenutka.

Nije pitanje života, niti stavova koje mi trebamo imati prema Trebinju. Političke barijere između Trebinja i Dubrovnika su zbog žrtava“, rekao je Vlahušić na Ivanici gdje je prisustvovao sastanku prvog potpredsjednika Vlade Hrvatske Tomislava Karamarka i hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića. On je rekao da će doći vrijeme kada će i posjete gradonačelnika Dubrovnika Trebinju biti „normalna“ praksa.

'Mi smo imali posjetu gradonačelnika Trebinja Dubrovniku. Onog trenutka kada ja procijenim kako mogu slobodno politički doći u Trebinje, ja ću doći. U ovom trenutku – još nije vrijeme za to,' rekao je gradonačelnik Dubrovnika.

Komentiraj članak

Komentari