VLADA RJEŠAVA PROBLEM GP METKOVIĆ

Gradonačelnik Milan: Rezultati mog rada konačno postaju vidljivi

Na jučerašnjoj sjednici Vlada RH izglasala je osnivanje Povjerenstva za rješavanje mogućih prometnih problema na graničnom prijelazu Metković. Tim povodom se gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan putem svoje Facebook stranice jučer oglasio. Izjavu prenosimo u cijelosti.

Kao što sam više puta isticao da aktivno, za razliku od prethodne gradske vlasti, radim na rješavanju pitanja prometnog rješanja Metkovića, rezultati mog rada konačno postaju i vidljivi.

Nakon što sam u više navrata bio sudionik i inicijator sastanaka sa predstavnicima relavantnih ministarstava i institucija, danas je na sjednici Vlade RH donesena odluka da se osniva Povjerenstvo za granični prijelaz Metković.

Povjerenstvo se osniva u svrhu kontinuiranog praćenja aktivnosti na području graničnog prijelaza Metković, a s ciljem unapređenja sigurnog odvijanja prometa i kvalitete života lokalnog stanovništva.

Na čelu povjerenstva će predsjedati Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, a uključuje i članove iz Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva financija, Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Hrvatskih cesta, Hrvatskih voda i Grada Metkovića.

S problematikom prometnog rješenja Metkovića osobno sam upoznao i predsjednika Vlade RH, koji je pokazao iznimno razumijevanje.

Velike zahvale upućujem Vladi RH, premijeru Plenkoviću, a posebno državnoj tajnici MUP-a Tereziji Gras bez čije potpore bi osnivanje ovog povjerenstva bi bilo kudikamo teže!- napisao je u svojoj objavi gradonačelnik Metkovića.

Komentari

Komentiraj članak

Komentari